V hotelu Union se razmere normalizirajo, so pa nekatere sobe poškodovane

Nekatere sobe so bile poškodovane zaradi sekundarnega vdora vode in pene. 
Fotografija: Požar v hotelu Union FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Požar v hotelu Union FOTO: Marko Feist

Po včerajšnjem obsežnem požaru v hotelu Union Business znova obratuje po ustaljenih tirnicah. Aktivnosti po požaru na strehi hotela so potekale vse do pozne noči in se še nadaljujejo. Hotelskih sob, ki so se nahajale v bližini strehe, požar neposredno ni poškodoval. Nekatere sobe so bile poškodovane zaradi sekundarnega vdora vode in pene v procesu izvajanja požarnovarnostnih aktivnosti.
 
Iz hotela so še sporočili, da so evakuacijo gostov strokovno izpeljali v desetih minutah, večjih težav zaradi požara ni bilo, gostje se počutijo dobro. »Z zadovoljstvom sporočamo, da se gostje in osebje hotela počutijo dobro,« so navedli. Uradna preiskava poteka, prav tako še ni znana končna ocena škode. Že včeraj se je govorilo o najmanj 400.000 evrih škode. 
 
Včeraj zvečer so končali s povabilom vsem gostom, zaposlenim, požrtvovalni ekipi Gasilske brigade Ljubljana ter policiji na skupno neformalno druženje, ki so ga poimenovali večer požarne varnosti.

Gasilcem je sicer šele po sedmih urah uspelo pogasiti požar. V evakuaciji gostov ni bil nihče poškodovan. Požar je gasilo 75 gasilcev s 14 gasilskimi vozili. Zakaj je požar izbruhnil, za zdaj še ni znano.