Zaradi vožnje po avtocesti v napačno smer ena oseba umrla, tri ranjene

79-letna voznica je po avtocesti vozila v napačno smer, policisti bodo podali kazensko ovadbo.
Fotografija: Zaradi prometne nesreče je bil zaprt del pomurske avtoceste. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Zaradi prometne nesreče je bil zaprt del pomurske avtoceste. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Danes okoli 11.30 je 79-letna voznica osebnega avtomobila v krožnem križišču Pesnica napačno zavila na avtocesto A1, po kateri je vozila v napačni smeri do razcepa Dragučova. Tam je zavila na avtocesto A5 in nadaljevala vožnjo v napačni smeri proti Pernici.

Nekaj vozil, ki so vozila po pravilni smeri proti Mariboru, se ji je uspelo umakniti, te sreče pa ni imela 27-letna voznica osebnega avtomobila. Ker je ravno po prehitevalnem pasu prehitevala tovorno vozilo, se ni imela možnosti izogniti čelnemu trčenju. Vozilo 27-letnice je nato bočno odbilo v opisano tovorno vozilo, ki ga je vozil 67-letni voznik.

V prometni nesreči je umrla 85-letna sopotnica povzročiteljice nesreče, telesno, verjetno huje, pa sta se poškodovali obe voznici in 60-letna sopotnica mlajše voznice. Voznik tovornega vozila v prometni nesreči ni bil poškodovan, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ogled kraja prometne nesreče je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, prisotna pa je bila dežurna državna tožilka. Proti 79-letni povzročiteljici prometne nesreče bodo policisti podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Avtocesta A5 je bila po nesreči v smeri proti Mariboru zaprta do skoraj tretje ure popoldne. Obvoz je bil urejen pri izvozu Pernica.

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v dvanajstih prometnih nesrečah umrlo dvanajst ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v desetih prometnih nesrečah umrlo enajst ljudi.