V kombiju se je gnetlo 31 migrantov

Spet so imeli veliko dela s prebežniki, dva sta se skrila kar med žito na tovornem vlaku.
Fotografija: Nadzor meje FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Nadzor meje FOTO: PU Novo mesto

Ljubljana – Tudi včeraj so imeli policisti nekaj dela z nezakonitimi prebežniki. Dva sta se, denimo, skrila kar med žito na tovornem vlaku, v kombiju z italijanskimi registrskimi tablicami pa se jih je skrivalo kar 31.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, so tako policisti na mednarodnem mejnem prehodu Dobova na vstopu v Slovenijo pri mejni kontroli tovornega vlaka, ki je prevažal žito, na podestu vagona odkrili dva državljana Maroka, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom, je sporočila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto. Kot je dodala, so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje tudi na območju Tribuč izsledili in prijeli dva državljana Sirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

»Na območju PU Koper smo od četrtka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 12 oseb, večinoma Pakistancev in Iračanov, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo,« je sporočila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica PU Koper. Šesterico so prijeli na ilirskobistriškem območju, še šest pa na območju PP Koper. Pet tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito, med njimi je bil tudi državljan Nemčije, a so ga izpustili na prostost. Dva so naši policisti vrnili hrvaškim kolegom, še štiri pa bodo vrnili po zaključenih postopkih.


Tihotapila sta Nigerijca


Včeraj zvečer so policisti v Moravi ustavili kombi z italijanskimi registrskimi tablicami. Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da sta državljana Nigerije v vozilu prevažala 31 tujcev, državljanov Pakistana, Bangladeša in Burme, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Nigerije so odvzeli prostost, postopki in aktivnosti policistov v zvezi s tujci pa še potekajo.

Prav tako so policisti PU Ljubljana v Dolgi vasi in v Ljubljani med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 12 tujcev, državljanov Maroka, Afganistana in Alžirije. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Preberite še: