Zaradi zasega 260 kilogramov kokaina v Luki Koper že dve aretaciji

Droga bi bila na trgu vredna približno deset milijonov evrov.
Fotografija: Varnostniki so ob ladji, ki je iz Južne Amerike pripeljala sojo, menda videli potapljača, ki sta poskušala izvleči torbe s prepovedanim tovorom iz rezervoarja za balastne vode. (Fotografija je simbolična) FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Varnostniki so ob ladji, ki je iz Južne Amerike pripeljala sojo, menda videli potapljača, ki sta poskušala izvleči torbe s prepovedanim tovorom iz rezervoarja za balastne vode. (Fotografija je simbolična) FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

V koprskem pristanišču so pred dnevi zasegli 260 kilogramov kokaina, je prva poročala Televizija Slovenija, policija je kasneje potrdila najdbo droge.

Kot so sporočili, so kriminalisti in policisti PU Koper prejšnji teden v koprskem pristanišču odkrili in zasegli večjo količino prepovedane droge. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog je bila odvzeta prostost dvema tujima državljanoma, ki sta bila z kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.  Za oba je bil po zaslišanju odrejen pripor.

Kriminalisti še naprej zbirajo obvestila in dokaze. Z rezultati preiskave bodo javnost seznanili po zaključenih postopkih.

Televizija Slovenija je poročala, da so varnostniki ob ladji, ki je iz Južne Amerike pripeljala sojo, menda videli potapljača, ki sta poskušala izvleči torbe s prepovedanim tovorom iz rezervoarja za balastne vode. Na policiji te informacije še niso potrdili.

image_alt
Latinska Amerika je daleč od Evrope

Po poročanju TV Slovenija sta se osumljenca, domnevno državljana Brazilije in Albanije, pripeljala do ladje z vodnim skuterjem. Droga naj bi bila na trgu vredna približno deset milijonov evrov.

Preberite še: