V nesreči na pomurski avtocesti umrl 52-letni državljan Ukrajine

Ukrajinec je vozil skupino vozil, sestavljeno iz tovornega vlečnega vozila s polpriklopnim vozilom, na katerem je imel naloženo koruzo v jumbo vrečah.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal

S PU Murska Sobota so sporočili, da se je danes okrog 9.10 na pomurski avtocesti na relaciji Vučja vas–Dragotinci v smeri proti Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 52-letni državljan Ukrajine. 

Ukrajinec je vozil skupino vozil, sestavljeno iz tovornega vlečnega vozila s polpriklopnim vozilom, na katerem je imel naloženo koruzo v jumbo vrečah. Voznik je med vožnjo zapeljal na desno bankino in nato nazaj na vozni pas, kjer se je vozilo prevrnilo in prebilo zaščitno ograjo med obema smernima voziščema, tovor pa se je razsul po vozišču.

Voznik je bil v nesreči utrpel tako hudo poškodovan, da je na kraju kljub zdravniški pomoči umrl, so pojasnili s policije. Na vozilih in prometni infrastrukturi je po nestrokovni oceni nastalo za 50.000 evrov materialne škode. Dejanski vzrok prometne nesreče policisti na kraju še ugotavljajo.

Ker upravljavec ceste odstranjuje posledice prometne nesreče, bo pomurska avtocesta v smeri proti Maribora zaprta dalj časa.

Pokojni udeleženec je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Preberite še: