V prometni nesreči na vipavski hitri cesti umrl 20-letnik

Pri trčenju tovornjaka in osebnega vozila, je 20-letnika vrglo iz avta in je obležal na vozišču. Zaradi posledic trčenja je na kraju nesreče poškodbam podlegel.
Fotografija: Simbolična fotografija. Foto Dejan Javornik
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. Foto Dejan Javornik

V četrtek, pet minut po šesti uri popoldan, se je na hitri cesti med Vogrskim in cestninsko postajo Bazara zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. S PU Nova Gorica so danes posredovali podrobnosti glede nesreče, v kateri je življenje izgubil 20-letni sopotnik v osebnem avtomobilu.

25-letni državljan Kosova z urejenim začasnim bivališčem v Republiki Sloveniji je vozil osebni avtomobil po hitri cesti iz smeri Vogrskega proti cestninski postaji Bazara. V času, ko je vozil po prehitevalnem pasu, je prehiteval 36-letnega voznika tovornega avtomobila s polpriklopnikom.
 
Zaradi neprilagojene hitrosti vožnje je voznika osebnega avtomobila po prehitevanju začelo zanašati po vozišču, nato je vozilo zavrtelo okoli svoje osi. Vozilo je z levim delom trčilo v zaščitno kovinsko ograjo in betonski robnik, pri tem pa je na avtu odtrgalo zadnje levo kolo.

20-letnega sopotnika v osebnem avtomobilu je pri tem vrglo iz avta in je obležal na vozišču. Zaradi posledic trčenja je na kraju nesreče poškodbam podlegel. Voznik tovornega vozila, ki je trčenje videl, je z vozilom zaviral, vendar je kljub temu s prednjim delom tovornjaka trčil v prednji del osebnega avtomobila. Voznik tovornjaka v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan.