V streljanju v Ohiu ubitih deset ljudi, med njimi tudi napadalec

Motiv za strelski napad, v katerem je bilo poleg smrtnih žrtev ranjenih najmanj 16 ljudi, še ni jasen. Preiskovalci verjamejo, da je strelec napadel sam.
Fotografija: Do streljanja je prišlo okoli 1. ure ponoči pred priljubljenim nočnim klubom v mestu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Do streljanja je prišlo okoli 1. ure ponoči pred priljubljenim nočnim klubom v mestu. FOTO: AFP

Manj kot štiriindvajset ur po hudem strelskem napadu v teksaškem El Pasu, v katerem je bilo ubitih 20 in ranjenih najmanj 26 ljudi, je prišlo do streljanja v ameriški zvezni državi Ohio, poročajo tuji mediji.

V streljanju, do katerega je prišlo v nedeljo v jutranjih urah v mestu Dayton, je bilo ubitih devet ljudi, ranjenih je najmanj 16 oseb, ki so jih odpeljali v lokalno bolnišnico Miami Valley, je povedala predstavnica policije Terrea Little. Kako kritično so osebe ranjene sicer ni znano. Ubit je bil tudi 24-letni strelec, je po poročanju Guardiana sporočila policija.

Med mrtvimi je tudi sestra napadalca, 22-letna Megan Betts, so povedali na policiji, ki je objavila imena vseh žrtev. Te so: 27-letna Lois Oglesby, 38-letni Saeed Saleh, 57-letni Derrick Fudge, 30-letni Logan Turner, 25-letni Nicholas Cummer, 25-letni Thomas McNichols, 36-letna Beatrice Warren Curtice in 39-letna Monica Brickhouse. Ameriški mediji še navajajo, da so strelčevo sestro našli mrtvo v avtomobilu, v katerem je bila s svojim fantom.

Kot je tvitnila tamkajšnja policija, je do streljanja prišla v okrožju Oregona okoli 1. ure ponoči po lokalnem času, policisti, ki so bili na patrulji v bližini bara pa so hitro posredovali in s strelom ustavili napadalca. Preiskovalci verjamejo, da je strelec v napadu deloval sam, motiv za napad sicer še ni jasen.



Okrožje Oregon je zgodovinska soseska v bližini centra mesta Daytona, kjer so mnogi bari, restavracije in gledališča.

Pri preiskavi pomaga tudi FBI.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


Preberite še: