V stropu pogrebnega zavoda zakopanih 11 otroških okostij

Pogrebni zavod so zaprli aprila letos, potem ko so inšpektorji v njem naleteli na vrsto nepravilnosti.
Fotografija: Policija je v Detroitu naletela na srhljivo odkritje. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Policija je v Detroitu naletela na srhljivo odkritje. FOTO: Shutterstock

Preiskovalce v Detroitu je do srhljivega odkritja pripeljala anonimna prijava. Neznani klicatelj je policijo namreč obvestil, da se v stropu pogrebnega zavoda skriva 11 otroških okostij. 

Poročnik Brian Bowser je najdbo potrdil. Devet okostij je bilo spravljenih v kartonskih škatlah, dve, zaviti v vrečko za smeti, pa sta ležali v krsti. Forenziki so nekaj trupelc že identificirali in bodo sedaj poskušali najti sorodnike umrlih otrok.

Vzrok smrti za zdaj še ni znan, je pa Bowser dejal, da so bili nekateri novorojenčki najverjetneje mrtvorojeni.

Preiskovalci se trudijo odkriti, kako dolgo so bila trupelca zakopana v strop med prvim in drugim nadstropjem pogrebnega zavoda. FOTO: Shutterstock
Preiskovalci se trudijo odkriti, kako dolgo so bila trupelca zakopana v strop med prvim in drugim nadstropjem pogrebnega zavoda. FOTO: Shutterstock


Pogrebni zavod so zaprli aprila letos, potem ko so inšpektorji v njem naleteli na vrsto nepravilnosti, poroča Guardian. Trupla so bila nepravilno hranjena in obravnavana, nekatera so bila prekrita s plesnijo. Zvezni inšpektorji so upraviteljici zavoda Jameci LaJoyce Boone tako nemudoma odvzeli licenco. 

Gospa sicer trdi, da o otroških truplih v stropu ni vedela nič. »Pojma nisem imela, kaj se dogaja. Sploh mi ni jasno, kako se je to lahko zgodilo,« je zanikala kakršno koli vpletenost.

Preiskovalci se trudijo odkriti, kako dolgo so bila trupelca zakopana v strop med prvim in drugim nadstropjem pogrebnega zavoda. Prav tako še nimajo sledi o tem, kdo bi bil lahko storilec oz. storilka. Bowser je dejal le, da je bil to očitno »eden od zaposlenih oziroma nekdo, ki se je veliko zadrževal tu naokrog«.