V železniški nesreči huje poškodovan 33-letnik

Na nezavarovanem železniškem prehodu sta trčila tovorna lokomotiva in 33-letni voznik osebnega avtomobila.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so sporočili, da se je na območju naselja Prvačina zgodila železniška nesreča. Na nezavarovanem železniškem prehodu čez progo sta okoli 8.20 uri zjutraj trčila tovorna lokomotiva in 33-letni voznik osebnega avtomobila. Ta je po nesreči ostal ukleščen v vozilu in so ga kasneje s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci.

»Po sedanjih ugotovitvah je 54-letni strojevodja (skupaj s pomočnikom) vozil tovorno lokomotivo iz Dornberka proti Šempetru pri Gorici. V omenjeni nesreči je bil voznik osebnega vozila predvidoma huje telesno poškodovan in so ga reševalci po zdravniški pomoči na kraju dogodka odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, nato pa s helikopterjem v kljubljanski klinični center« so sporočili s PU Nova Gorica.

33-letni voznik avtomobila ni upošteval pravil prednosti in je železniško progo prečkal ne da bi se prepričal, da se prehodu
približuje tovorni vlak. V tistem trenutku je iz njegove desne strani pripeljal vlak, ki je s prednjim delom trčil v desni bok avtomobila in ga po trčenju potisnil naprej še okoli 60 metrov, nato pa je osebno vozilo odbilo desno pod železniško progo in se ustavilo v jarku. Vozilo je bilo v prometni nesreči popolnoma uničeno.

V zvezi z nesrečo so policisti obvestili tudi pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). 33-letnemu povzročitelju bodo izdali plačilni nalog.

V zvezi z nesrečo so policisti obvestili tudi pravosodne organe. FOTO: Gasilska zveza Vipava
V zvezi z nesrečo so policisti obvestili tudi pravosodne organe. FOTO: Gasilska zveza Vipava