Varnostnika v odklenjenem avtu pustila milijon evrov, ki so jih ukradli

Neuradno sta menda oba varnostnika že suspendirana, policija pa ju je temeljito zaslišala.
Fotografija: FOTO: Špela Kuralt
Odpri galerijo
FOTO: Špela Kuralt

Celje – »Potrjujemo, da obravnavamo tatvino denarja varnostni službi v Celju. Ker preiskava še poteka, vam več podatkov še ne moremo posredovati« – tako skopi so bili na celjski policijski upravi o objavi časnika Večer, češ da je decembra iz blindiranega avtomobila podjetja Aktiva varovanje izginilo okoli milijon evrov gotovine.

Kot je poročal časnik, so domnevno na sedežu podjetja Aktiva v Celju, na Trnoveljski cesti 3 v Trnovljah pri Celju, denar ukradli kar iz odklenjenega avtomobila. Tudi Ranko Šmigoc, izvršni direktor družbe Aktiva varovanje, izjav zaradi preiskave ni hotel dajati.

Po neuradnih podatkih Večera sta varnostnika avtomobil z denarjem, ki sta ga prevzela od strank, pustila na dvorišču podjetja, ker sta prej končala svojo izmeno, kasneje naj bi ga prevzela varnostnika popoldanske izmene. Vendar kolegov nista počakala in opravila primopredaje, temveč sta brez nadzora zapustila avtomobil.

V odklenjenem vozilu je bil tudi ključ, je še poročal Večer. Neuradno sta menda oba varnostnika že suspendirana, policija pa ju je temeljito zaslišala. Glede na neuradne podatke Večera obstaja velika verjetnost, da so tatovi imeli notranje informacije.