Zagorelo je v starem jedru Višnje Gore

Pri gašenju požara je sodelovalo 110 gasilcev. Dimniške saje so sicer včeraj zagorele v več stanovanjskih objektih po državi.
Fotografija: Gašenje požara v Višnji Gori. FOTO: Občina Ivančna Gorica
Odpri galerijo
Gašenje požara v Višnji Gori. FOTO: Občina Ivančna Gorica

Včeraj okoli 18. ure je zagorelo v starem mestnem jedru Višnje Gore. Zagorela so ostrešja štirih stanovanjskih hiš, ki stojijo druga ob drugi. Požar je več ur gasilo 110 gasilcev, nihče od njih ni bil poškodovan. Požar so pogasili do 22. ure.

V požaru je bilo iz stavb evakuiranih 18 oseb, v dogodku ni bil nihče poškodovan. Kriminalistični tehniki so zjutraj začeli iskati vzroke požara, kolikšna je materialna škoda, še ni znano, je za STA povedal vodja intervencije Slavko Zaletelj.

Tri ostrešja v starem mestnem jedru so popolnoma uničena, vključno s stanovanjskimi prostori v njih, je še dodal Zaletelj.



Včeraj in v noči na danes so po navedbah portala Spin Uprave RS za zaščito in reševanje zagorele dimniške saje v stanovanjskem objektu v Dolenjem Podšumberku (občina Trebnje), Gabrju pod Limbarsko goro (Moravče), Sodražici, Zgornji Rečici (Laško), Rečici ob Savinji, naselju Vrbje (Žalec), naselju Vrhovlje (Lukovica), v naselju Dolenji Leskovec (Krško), Gornjem Doliču (Mislinja), naselju Vaneča (Puconci) in v naselju Velika Bukovica (Ilirska Bistrica).