Požar na avtoodpadu pogašen, krotijo še posamezna žarišča

Ogenj so okoli 14.30 načeloma pogasili. Poleg poklicnih gasilcev Gasilske brigade Ljubljana je bilo aktiviranih še devet prostovoljnih gasilskih enot.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

Gasilci so požar, ki se je vnel na avtoodpadu na Mazovčevi poti v Zgornjem Kašlju na obrobju Ljubljane, okoli 14.30 načeloma pogasili, so sporočili iz Uprave za zaščito in reševanje.

Še vedno zalivajo posamezna žarišča, med intervencijo, ki je na deponiji z različnimi odpadki stekla že dopoldne, pa so vzpostavili pa tudi dve liniji črpanja vode iz Ljubljanice s pomočjo motornih črpalk. Vodo so dovažali tudi z avtocisternami.

Zagorelo je že nekaj minut po deveti uri dopoldne, poleg poklicnih gasilcev Gasilske brigade Ljubljana pa se je pri gašenju angažiralo še devet prostovoljnih gasilskih enot. Gasilska brigada Ljubljana je okoliške prebivalce napotila, naj zaprejo okna in se ne zadržujejo na prostem.



Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti zaradi intervencije zaprli dostop do kraja požara, prizorišče požara pa so obiskali tudi delavci Inšpektorata za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Vzroka požara še niso ugotovili. Po do zdaj znanih podatkih nevarnosti za bližnje prebivalce ni bilo, vendar so tudi na policiji vse mimoidoče prosili, da se kraju požara ne približujejo in s tem ne ovirajo interventne službe. Ko bodo vzpostavljeni pogoji za nadaljnje delo, bodo policisti opravili ogled kraja požara, so še navedli na policiji.