Afera dodatki: vloženih šest novih obtožnic

Na POP TV so razkrili, da še ni konec obtožnic proti članom Univerze v Ljubljani.
Fotografija: Tožilstvo je doslej vložilo postopek proti zaposlenim s treh fakultet, štiri fakultete pa so še v fazi sodne preiskave. FOTO: Jure Eržen 
Odpri galerijo
Tožilstvo je doslej vložilo postopek proti zaposlenim s treh fakultet, štiri fakultete pa so še v fazi sodne preiskave. FOTO: Jure Eržen 

Proti zaposlenim na Univerzi v Ljubljani je bilo zaradi izplačevanja dodatkov za stalno pripravljenost vloženih šest novih obtožnic, je poročala POP TV.

Doslej so si nekateri uslužbenci univerze izplačali že več kot 1,7 milijona evrov. Med tistimi, ki so že prejeli obtožnice, so dekan fakultete za gradbeništvo in geodezijo, nekdanja dekanja fakultete za socialno delo ter četverica iz ekonomske fakultete, kjer je bilo izplačanih za kar 858.000 evrov dodatkov. Zadnji so se na obtožnico pritožili.

Z gradbene fakultete, kjer so si menda izplačali 80.000 evrov, so sporočili, da so dodatke državi že odplačali, po podatkih POP TV pa sta nezakonito izplačani dodatek v celoti odplačala le nekdanja ministra Dušan Mramor in Maja Makovec Brenčič. Dekan fakultete za gradbeništvo in geodezijo Matjaž Mikoš se je izgovarjal, češ da če nekdo ne ve, da je neko dejanje nezakonito, se mu ne more očitati odgovornosti zanj.

Tožilstvo je doslej vložilo postopek proti zaposlenim s treh fakultet, štiri fakultete pa so še v fazi sodne preiskave. Kmalu bomo menda izvedeli, ali bodo pristojni vložili obtožnico proti nekdanjemu vodstvu na filozofski fakulteti in odgovornim na fakulteti za družbene vede, kjer so si izplačali za nekaj manj kot pol milijona evrov dodatka. 

Če bodo postopki izpeljani do konca, vpletenim v primeru pravnomočnih obsodb grozi od tri mesece do pet let zaporne kazni.

Komentarji: