DS za podpredsednika podprl Matjaža Švagana

V Državni svet je bil že drugi mandat zapored izvoljen kot predstavnik lokalnih interesov v 21., trboveljski volilni enoti.
Fotografija: Za drugega človeka DS je Švagana predlagala interesna skupina lokalnih interesov v DS pod predsedujočim Milanom Ozimičem. FOTO: Bojan Rajšek
Odpri galerijo
Za drugega človeka DS je Švagana predlagala interesna skupina lokalnih interesov v DS pod predsedujočim Milanom Ozimičem. FOTO: Bojan Rajšek

Zagorje – Matjaž Švagan, že šesti mandat zagorski župan in od 2017 predsednik Razvojnega sveta zasavske regije, je novi podpredsednik Državnega sveta (DS). Vanj je bil že drugi mandat zapored izvoljen kot predstavnik lokalnih interesov v 21., trboveljski volilni enoti.

V času, ko je bila LDS na vrhuncu in jo je vodil dr. Janez Drnovšek, je bil tudi Švagan član LDS. Na njeni listi je bil tudi dvakrat izvoljen za poslanca državnega zbora – prvič v 2000 in drugič v 2004. Leta 2010 je na lokalni ravni ustanovil stranko Zagorje gre naprej – Združenje za napredek Zasavja. Tej ostaja zvest tudi pred tokratnimi volitvami.

Za drugega človeka DS je Švagana predlagala interesna skupina lokalnih interesov v DS pod predsedujočim Milanom Ozimičem.

Komentarji: