Dva ponesrečena, drugi začasno pod tujo streho

Zaprli so Bizoviško cesto od križišča Bizoviška cesta-Pot v dolino do križišča Bizoviška cesta-Periška cesta.
Fotografija: Požar. Fotografija je simbolična. FOTO: Pgd Tomačevo
Odpri galerijo
Požar. Fotografija je simbolična. FOTO: Pgd Tomačevo

Popoldne je zagorelo v stanovanju v večstanovanjski stavbi v naselju Bizovik v Ljubljani. Gasilci so požar omejili, pogasili in oskrbeli dve ponesrečeni osebi. Stanovanja so zaradi obsežnosti požara neprimerna za bivanje, občina je stanovalcem že zagotovila začasno namestitev, je na omrežju Facebook objavila Gasilska brigada Ljubljana.

Ljubljanski poklicni gasilci so se na kraj požara odpravili s petimi vozili in 15 gasilci. Požar, ki je bil ob njihovem prihodu že razvit, so skupaj z gasilci PGD Bizovik in PGD Sostro omejili in pogasili, dve ponesrečeni osebi so oskrbeli. Delo pri gašenju jim je oteževala sončna elektrarna, nameščena na strehi objekta.

Stanovanja so zaradi obsežnosti požara neprimerna za bivanje, so navedli in dodali, da je Oddelek za zaščito, reševanje in civilno obrambo Mestne občine Ljubljana prizadetim stanovalcem že zagotovil začasno nastanitev.

Ker aktivnosti na požarišču intenzivno potekajo, bo še nekaj časa zaprta Bizoviška cesta od križišča Bizoviška cesta-Pot v dolino do križišča Bizoviška cesta-Periška cesta, so še zapisali v objavi okoli 18. ure.

Komentarji: