Nasilna potnica bo morala plačati 250 evrov globe

Tik pred vzletom proti Londonu se je včeraj na letalu zgodil incident, potnica se je nedostojno in nasilno vedla do drugih na letalu.
Fotografija: Letališka policija je bila včeraj okoli 11.40 obveščena o kršitvi javnega reda in miru na enem od letal, in sicer v času priprave na let. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Letališka policija je bila včeraj okoli 11.40 obveščena o kršitvi javnega reda in miru na enem od letal, in sicer v času priprave na let. FOTO: Tomi Lombar

Po včerajšnjem incidentu na brniškem letališču, ko sta se pred poletom proti Londonu na krovu sprli potnici, pri čemer sta bili zelo nasilni, tudi do posadke, so s kranjske policijske uprave danes sporočili, da so eni od njiju izdali plačilni nalog in proti njej vodijo prekrškovni postopek.

image_alt
Na Brniku incident na krovu letala za London, morali so ga izprazniti

Letališka policija je bila včeraj okoli 11.40 obveščena o kršitvi javnega reda in miru na enem od letal, in sicer v času priprave na let. Ugotovili so, da se je potnica nedostojno in nasilno vedla do drugih na letalu. Gre za kršitev prvega odstavka 6. člena zakona o varstvu javnega reda in miru. Predpisana globa za ta prekršek je 250,38 evra.

Kot so pojasnili na policiji, je potnica, ki se je nasilno in nedostojno vedla, slovenska državljanka.

Policija je iz letala izkrcala vseh 183 potnikov. Zdravniško osebje je vse udeležene v incidentu pregledalo in oskrbelo. Letalo nizkocenovnega prevoznika Easyjet, ki bi moralo včeraj ob 10.55 z brniškega letališča poleteti proti londonskemu letališču Gatwick, je bilo že na poti na vzletno stezo, zaradi incidenta pa se je obrnilo in zaprosilo za posredovanje policije.

Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/Delo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/Delo

Letalo se je prazno vrnilo v London, potniki pa bodo lahko tja poleteli šele danes. Kot navaja spletni portal N1, bo nadomestni polet z Brnika v London ob 16.45. Letalska družba je potnikom, ki so to želeli, zagotovila prenočitev v hotelu.

Očividka: Potnica je bila nasilna že pred vkrcanjem na letalo

Ena od potnic na letalu je za 24ur.com povedala podrobnosti o dogajanju. Slovenka, stara okoli 30 let, naj bi se na letalu znesla nad starejšo Slovenko, ta naj bi jo prosila, naj si iz ušes vzame slušalke in nastavi telefon na način za letenje. Kot je dejala, je slišala krik, nato udarce. V spor je posegla stevardesa, potnico je skušala umiriti in ji dejala, da nasilja ne dopuščajo. Nasilna ženska naj bi vanjo zarila nohte in jo celo ugriznila.

Druga stevardesa pa je potnike prosila, ali ji lahko kdo pomaga obvladati nasilno žensko. Osebju je nato pomagalo pet moških. Pilot jim je sporočil, da letalo ne bo poletelo in da bo primer prevzela policija. Letališka policija je žensko pridržala, zdravstveno osebje pa je oskrbelo in pregledalo vse, ki so bili v incidentu udeleženi.

Kabinsko osebje je imelo težave z enim potnikom že iz Londona v Ljubljano

Kot je za portal povedala očividka, je bila mlajša Slovenka razdražljiva in verbalno nasilna že pred vkrcanjem na letalo. »Po odpovedanem letu je sicer med pogovorom z drugimi potniki in osebjem razbrala, da naj bi imelo kabinsko osebje že na letu iz Londona v Ljubljano težave z enim od potnikov, napadena stevardesa pa zaradi incidenta ni mogla nadaljevati dela. Let naj bi zato odpovedali, ker da niso imeli zagotovljenega kabinskega osebja,« navaja 24ur.com.