Janša v Veselinovičevi tožbi vidi priložnost za sodni epilog

Predsednik vlade je Bojana Veselinoviča včeraj na Twitterju označil za sodelavca pri umoru novinarja. Direktor STA je napovedal tožbo.
Fotografija: »Maltretiranje novinarja, ki nato umre, mora dobiti tudi sodni epilog,« je čivknil premier. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
»Maltretiranje novinarja, ki nato umre, mora dobiti tudi sodni epilog,« je čivknil premier. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Predsednik vlade Janez Janša se je na včerajšnjo napoved direktorja STA Bojana Veselinoviča, da bo proti njemu vložil civilno in zasebno kazensko tožbo zaradi posega v čast in dobro ime ter kaznivega dejanja žaljive obdolžitve, danes odzval na Twitterju. Na tem družbenem omrežju, za katerega vselej najde čas, je napisal, da mora – po njegovem mnenju – maltretiranje novinarja, ki nato umre, dobiti sodni epilog.

Spomnimo, Janša je včeraj Veselinoviča na Twitterju označil za sodelavca pri umoru novinarja, direktor STA pa je zatem v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija izjavil, da gre za neresnične in žaljive očitke, ki škodijo njegovi časti in ugledu, zato bo uporabil vsa pravna sredstva na sodišču.
 

Tudi Urbanija upa na tožbo


FOTO: Bor Slana/STA
FOTO: Bor Slana/STA
Ob svojem odzivu na Twitterju je Janša objavil povezavo do posnetka z izseki z novinarske konference iz leta 2009, na kateri nekdanji odgovorni urednik STA Borut Meško navaja, da se Veselinovič poslužuje vseh možnih oblik šikaniranja.

Povezavo na isti posnetek je v četrtek zvečer delil tudi direktor vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Uroš Urbanija, ki ga je Veselinovič prek odvetniške pisarne z opominom pred tožbo pozval k prenehanju kršitev osebnostnih pravic.

Kot je Urbanija ob tem še zapisal, je Veselinovič na elektronski naslov »res poslal nek opomin pred tožbo«. Napovedal je še, da ga bodo danes v celoti objavili in izrazil upanje, da ne bo ostalo samo pri opominu. Urbanija je, kot je navedel, Veselinoviču s posnetkom tudi javno odgovoril. Zapis je pospremil še s ključnikoma stop mobingu in free media.

Urbanija je Veselinoviču že večkrat, tudi v četrtkovih tvitih, očital, da je »v brutalnem obračunu in dolgotrajnem mobingu na bolniško posteljo poslal odpoved delovnega razmerja tedanjemu odgovornemu uredniku Mešku«.
 

Veselinovič zanika očitke o mobingu in brutalnem obračunavanju


FOTO: Igor Modic/Delo
FOTO: Igor Modic/Delo
Veselinovič po poročanju agencije, ki jo vodi, pojasnjuje, da je bila Mešku odpoved vročena 3. novembra 2009. O hudi bolezni Meška pa v času, ko se je vodil postopek zaradi prenehanja delovnega razmerja pri delodajalcu, ni bil seznanjen.

»Z boleznijo g. Meška je bila naša stranka seznanjena šele maja leta 2010, natančneje dne 13. maja 2010, ko je prejela obvestilo tedanjega Meškovega pooblaščenca, ki je vsebovalo podatke o bolezni, s priloženo zdravniško dokumentacijo. Iz te dokumentacije pa izhaja, da so g. Mešku bolezen odkrili v decembru 2009, iz česar izhaja, da je nemogoče, da bi naša stranka izvršila katerokoli od dejanj, ki jih očitate, v času, ko naj bi vedela, da je bil Meško bolan,« je v opominu Urbaniji zapisal Veselinovičev pravni zastopnik Uroš Pogačnik.

Zanika tudi očitke o mobingu in brutalnem obračunavanju.

Preberite še:

Komentarji: