Jasnič: Če bodo poslanci podali prijavo na KPK, bom odstopil

Medsebojno obtoževanje med vodstvom stranke in poslanci se še nadaljuje.
Fotografija: V izjavi je še poudaril, da vodstvo stranke in njega osebno žalosti podpora poslanske skupine vladnim ukrepom in zakonodajnim predlogom, ki so po njihovi oceni škodljivi za Slovenijo. »Podpora vladnim zakonom, ki poglabljajo razkol družbe in dajejo še več vzvodov vladi, da z represijo tlači ljudi, ni v interesu Desusa, ne večine prebivalcev Slovenije.« FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
V izjavi je še poudaril, da vodstvo stranke in njega osebno žalosti podpora poslanske skupine vladnim ukrepom in zakonodajnim predlogom, ki so po njihovi oceni škodljivi za Slovenijo. »Podpora vladnim zakonom, ki poglabljajo razkol družbe in dajejo še več vzvodov vladi, da z represijo tlači ljudi, ni v interesu Desusa, ne večine prebivalcev Slovenije.« FOTO: Leon Vidic/Delo

»Mislim, da je to unikum v politiki, da bi predsednika stranke prijavili KPK, ker svetuje pri nekaterih stvareh. Na drugi strani imam njihove pozive, da naj na vsak zakon podamo svoje mišljenje. Ne gre to skupaj. Takoj, ko bo poslanska skupina podala prijavo proti meni bom predlagal, da prevzamejo stranko,« se je Ljubo Jasnič, predsednik Desusa, odzval na napoved poslanca Ivana Hršaka in Branka Simonoviča, da bodo poslanci Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) prijavili pismo, v katerem naj bi Jasnič poslancem naročal, kakšna dopolnila naj vložijo k dopolnitvi gradbenega zakona.

Na vprašanje, ali to pomeni, da bo odstopil, je pritrdil.

Že dopoldan je Jasnič sicer zapisal, da poziva poslance stranke Desusa, da s tem samovoljnim početjem nemudoma prenehajo, da spoštujejo sprejete sklepe in zaveze stranke Desus, da ne podpirajo več vlade, sicer bodo proti njim prisiljeni sprejeti najbolj rigorozne ukrepe. V kasnejši izjavi je pojasnil, da je s tem mislil prav to, da je nekdo v stranki torej odveč.

Na vprašanje o izključitvi poslancev je pojasnil, da jih lahko izključi le občinski odbor. »Če pa bo občinski odbor opravil razpravo – tudi na podlagi tega pisma, ki sta ga poslala občinskim odborom –, bodo pač oni odločili, kako in kaj. Sam pa nimam nobenih instrumentov,« je še dejal.

Preberite še:

Komentarji: