Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Koper in Ankaran vztrajata na okopih

Sodba sodišča narekuje soglasje obeh občin ustanoviteljic pri imenovanju nadzornega sveta, vendar jo v Kopru tolmačijo drugače.
Povod za spor med koprsko in ankaransko občino je bila naložba v sušilnico komunalnega blata, ki ji Ankarančani nasprotujejo. FOTO: Nataša Čepar/Delo
Povod za spor med koprsko in ankaransko občino je bila naložba v sušilnico komunalnega blata, ki ji Ankarančani nasprotujejo. FOTO: Nataša Čepar/Delo
10. 1. 2024 | 06:00
10. 1. 2024 | 06:42
3:46

V nadaljevanju preberite:

Ankaranska občina je tožila javno komunalno podjetje Marjetica Koper zaradi lanskega skupščinskega sklepa o imenovanju novih nadzornikov, za katere sama ni dala soglasja, in tožbo na prvi stopnji dobila. Mestna občina Koper, ki je prek občinskega sveta imenovala nove nadzornike Marjetice, pa trdi, da zaradi naknadno sprejetega odloka o delitvi skupnega premoženja med občinama – ki ga Ankaran sicer prav tako izpodbija na sodišču – soglasje obeh soustanoviteljic javnega podjetja ni potrebno.

Koprsko okrožno sodišče je v prvih dneh novega leta izdalo sodbo, s katero pritrjuje tožeči strani oziroma Občini Ankaran, ki je od Marjetice zahtevala ničnost skupščinskega sklepa o imenovanju novih nadzornikov. Kako sodbo komentirajo v Kopru in Ankaranu?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine