Kranjski policisti zaradi neprimernega ravnanja med nočno patruljo dokončno odpuščeni

Policisti so julija lani med noč izmeno popivali in prevažali mladoletnico, ki je dogajanje posnela in objavila na družbenih omrežjih. 
Fotografija: Odpuščeni policisti iščejo pravico po sodni poti. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Odpuščeni policisti iščejo pravico po sodni poti. FOTO: Tadej Regent/Delo

Policisti, ki so julija lani med nočno izmeno v svojem vozilu prevažali mladoletnico, z njo popivali in ji med drugim nekaj časa tudi prepustili volan policijskega vozila, so zdaj dokončno odpuščeni, kar je potrdila tudi vladna komisija. Svoje pravice lahko iščejo po sodni poti, piše Dnevnik.

Pobudnik spornega početja naj bi bil 20-letni kandidat za policista, vse skupaj je odobril vodja 28-letni patrulje, strinjal pa se je najstarejši 33-letni policist. Zdaj so vsi odpuščeni, so za Dnevnik pojasnili na Policijski upravi Kranj.

Da so izredne odpovedi delovnega razmerja dokončne, je po poročanju časnika potrdila tudi vladna komisija za pritožbe iz delovnega razmerja.

Omenjenim policistom so sicer pogodbo o zaposlitvi odpovedali že lani avgusta, vendar so takrat še bili delavci policije, saj postopki zaradi možnosti podaje pritožbe še niso bili zaključeni. Po pojasnilih Policijske uprave Kranj je takrat zanje bila aktivna prepoved opravljanja dela.

Sporno julijsko dogajanje so začeli preiskovati, ko je neki policist kranjski policijski upravi posredoval posnetke, ki jih je mladoletno deklo objavilo na družbenih omrežjih. Preiskava dogajanja v nočni policijski patrulji je med drugim razkrila tudi malomarnost policistov pri pisanju poročila o opravljenih postopkih tiste noči.

Komentarji: