Predstavitvena informacija

Krediti so še vedno dostopni, za nekatere tudi pod boljšimi pogoji

Se tudi vam po lanskem ukrepu Banke Slovenije, ki je zaostril pogoje kreditiranja prebivalstva, postavljajo vprašanja o kreditni sposobnosti? 
Fotografija: Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka
Odpri galerijo
Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka

Ste nehali razmišljati o nakupu novega pohištva, novi počitniški prikolici, avtomobilu ali potovanju v eksotične kraje? Se sprašujete, kdo si kredit danes sploh še lahko privošči?
 
Ne sklepajte prehitro na podlagi sporočil v medijih, da danes kredita ni več mogoče dobiti. Za večino prebivalcev so skrbi o kreditni sposobnosti odveč, saj ga v SKB banki še vedno odobrijo kar 8 od 10 kreditojemalcem. Preverite, ali ste med njimi tudi vi!
 
Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka
Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka
 
Zakaj nekateri lahko danes dobijo celo več kredita kot prej
 
Spremembe, ki so posledica pred kratkim sprejetega ukrepa regulatorja, vplivajo različno na kreditiranje prebivalstva. Vseeno pa zaradi novih meril in pogojev nekateri lahko dobijo celo višji kredit kot prej. Po novem se namreč poleg plače v izračun upošteva večina prilivov na osebni račun, med drugim tudi prevoz na delo, prehrana, regres, morebitni zaslužki iz oddajanja nepremičnin …
Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka
Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka

 
Zakaj me banka sprašuje o številu otrok
 
Banka Slovenije je lani natančno predpisala, kolikšne zneske mora banka upoštevati za vzdrževane osebe pri izračunu kreditne sposobnosti.
 
Vse banke so zdaj dolžne pridobiti informacijo o vzdrževanih članih in pri izračunu kreditne sposobnosti upoštevati tudi izdatke za otroke. Dajanje neresničnih podatkov pomeni kršitev pogodbe, sklenjene med banko in kreditojemalcem.
Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka
Potrošniški kredit FOTO: SKB Banka
 
Kakšna vprašanja zastaviti banki, ko pridete po kredit
 
Kreditojemalci ob obisku poslovalnice po navadi sprašujejo le, koliko kredita lahko dobijo, kolikšna je lahko najvišja anuiteta in kolikšna je najdaljša odplačilna doba, manj pa jih zanimajo tudi zanje precej bolj pomembne stvari, kot je razlika med fiksno in spremenljivo obrestno mero, kaj storiti, če se znajdejo v težavah z odplačevanjem, ali s kakšnim zavarovanjem se lahko izognejo temu, da ob morebitni smrti ne bi ves dolg padel na dediče.
 

 
Preverite tudi informativni izračun za potrošniški kredit!
Primer izračuna kredita Foto Skb Banka
Primer izračuna kredita Foto Skb Banka