Logar po operaciji slepiča okreva v UKC

Zunanji minister se je sicer še v petek udeležil diplomatskega zbora ob 30. obletnici neodvisnosti Slovenije ter njenem drugem predsedovanju Svetu EU.
Fotografija: Anže Logar je uspešno prestal operacijo. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Anže Logar je uspešno prestal operacijo. FOTO: Blaž Samec/Delo

Zunanji minister Anže Logar je bil v petek zvečer zaradi vnetja slepiča sprejet v ljubljanski klinični center, kjer je uspešno prestal operacijo, po kateri zdaj okreva, so sporočili z zunanjega ministrstva.

Zunanji minister se je sicer, kot je na twitterju danes sporočilo ministrstvo za zunanje zadeve, še v petek udeležil diplomatskega zbora ob 30. obletnici neodvisnosti Slovenije ter njenem drugem predsedovanju Svetu EU, ki ga je pripravil njegov doajen, apostolski nuncij v Sloveniji Jean-Marie Speich.

V četrtek je v Ljubljani gostil katarskega ministra za zunanje zadeve, šejka Mohameda bin Abdulrahmana al Tanija. Ministra sta izpostavila željo po okrepitvi sodelovanja in povečanju blagovne menjave med državama. Pogovarjala sta se tudi o razmerah na Bližnjem vzhodu in v Afganistanu.

Pred tem se je Logar v sredo mudil v Atenah, kjer je z grškim zunanjim ministrom Nikosom Dendiasom govoril predvsem o krepitvi dvostranskega, regionalnega in evropskega povezovanja v smeri močnejše in odpornejše Evrope. S sogovorniki je razpravljal tudi o poteku slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Komentarji: