Meteorna voda v Ormožu zalila več objektov

Vroče bo, brez neviht ne bo šlo. Možna tudi toča. 
Fotografija: Tudi v prihodnjih dneh nas čakajo nevihte. FOTO: Na Na
Odpri galerijo
Tudi v prihodnjih dneh nas čakajo nevihte. FOTO: Na Na

Ormož - Tudi to noč zaradi razbesnele narave na vzhodu države niso mirno spali. Neurje je sredi noči zajelo občini Ormož in Sveti Tomaž. 

Center za obveščanje poroča, da je nekaj čez polnoči v Bratonečicah v v občini Sveti Tomaž meteorna voda poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Savci so očistili odtoke in preprečili nadaljnjo zalivanje.

S poplavljanjem meteorne vode so se spopadali tudi prostovoljni gasilci v občini Ormož. V Sodincih je voda poplavila tri stanovanjske hiše, na pomoč so priskočili gasilci PGD Senešci. 

Tri hiše je poplavilo tudi v Trgovišču, v Cvetkovcih je voda poplavila gasilski dom, v Podgorcih pa poslovni objekt. Gasilci PGD Trgovišče so izčrpali približno 15 kubičnih metrov vode iz objekta.


Kako kaže?


Po napovedih Agencije za okolje (Arso) se nam tudi v prihodnjih dneh obeta podobno vreme kot v minulih dneh. 

Danes bo sprva pretežno jasno, popoldne bo več spremenljive oblačnosti, nastale bodo posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 stopinj Celzija. V ponedeljek popoldne in zvečer so, kot opozarjajo na Arsu, predvsem v severovzhodni Sloveniji ob nevihtah možna krajevna neurja s točo in nalivi.

Podobno vroče bo tudi jutri, ko bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki jo bo več v popoldanskem času, ko bodo nastajale krajevne nevihte. 

V sredo bo po napovedih Arsa sončno s popoldanskimi nevihtami. V četrtek pa bo na zahodu spremenljivo do pretežno oblačno in zjutraj ali dopoldne bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe. Drugod bo sprva delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno in nastale bodo posamezne plohe ali nevihte.

Komentarji: