Meteorna voda zalila del Kranja in Naklega

Neurje je ponoči povzročalo težave na Gorenjskem.
Fotografija: Poplavljalo je tudi ceste. Fotografija je simbolična. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Poplavljalo je tudi ceste. Fotografija je simbolična. FOTO: Špela Ankele

Naklo/Kranj – Neurje je v ponedeljek pozno zvečer povzročilo precej težav na območju Kranja in Naklega. Meteorna voda je v Naklem zalila okoli 20 objektov, v Kranju pa pet in poslovni objekt javne uprave. Gasilci so vodo prečrpali. Zaradi poplavljenega cestišča pa je na enem odseku zaprta cesta Podtabor–Naklo–Kranj.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je okoli 23. ure neurje zajelo območje občine Naklo. Posredovali so prostovoljski gasilci iz PGD Žeje-Bistrica, Naklo, Duplje in Podbrezje, ki so iz 20 objektov prečrpali meteorno vodo.

V naselju Podbrezje v občini Naklo je meteorna voda zalila garažo stanovanjske hiše in izpodrinila kurilno olje iz cisterne. Kranjski poklicni gasilci so zajezili in prečrpali kurilno olje, onesnaženja pa ni bilo.

Okoli pol polnoči je neurje zajelo območje kranjske mestne občine. Prostovoljski gasilci iz Besnice in Predoselj ter poklicni gasilci iz Gasilsko reševalne službe Kranj so prečrpali meteorno vodo iz petih objektov in poslovnega objekta javne uprave.
Nekaj težav je močen dež povzročil tudi na območju tržiške in radovljiške občine. Prostovoljski gasilci iz Križ so v Žiganji vasi prečrpali vodo iz garaže, na Posavcu pa so gasilci iz Ljubnega meteorno vodo prečrpali iz kleti stanovanjske hiše.

Ponoči je v Naklem v podvozu zaradi velike količine vode ostal ujet kombi, ki so ga kranjski poklicni gasilci s tehničnim posegom izvlekli. Cesta Podtabor–Naklo–Kranj pa med Strahinjem in Bistrico pri Naklem zaradi poplavljenega cestišča ostaja zaprta, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Komentarji: