Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Minister Hojs veliko pričakuje od Frontexa

V Portorožu se je začelo zasedanje upravnega odbora Evropske agencije za mejno in obalno stražo.
Slovenski policist v evropski agenciji Frontex pomaga albanskemu kolegu pri nadzoru meje z Grčijo. FOTO: Florion Goga/Reuters
Slovenski policist v evropski agenciji Frontex pomaga albanskemu kolegu pri nadzoru meje z Grčijo. FOTO: Florion Goga/Reuters
21. 9. 2021 | 20:05
22. 9. 2021 | 00:38
4:06

V nadaljevanju preberite:


V okviru predsedovanja Slovenije svetu Evropske unije se je začelo dvodnevno zasedanje upravnega odbora Frontexa. Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je kot gostitelj v imenu držav članic dejal, da od agencije veliko pričakuje, saj so med prioritetami slovenskega predsedovanja prav teme, povezane s krepitvijo schengenskega območja in celovitega upravljanja migracij.

»Pričakovanja so velika, države članice smo si edine, da moramo ustrezno varovati zunanjo mejo EU, pri čemer ima pomembno vlogo prav Frontex, ki mora pomagati državam članicam pod pritiskom,« je v svojem nagovoru povedal minister Hojs ter opozoril na pomembnost delovanja agencije v tretjih državah.

Poudaril je, da imajo države na območju Zahodnega Balkana enake naloge kot EU pri upravljanju meja in migracij. Agencijo Frontex je zato pozval, naj tem državam pomaga. V zadnjem obdobju se Frontex in celotna EU osredotoča predvsem na razmere na belorusko-poljski meji in v Afganistanu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine