Miran Gajšek nov državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor

Gajšek, po izobrazbi magister prostorskega in urbanističnega načrtovanja, bo položaj na ministrstvu Jožeta Novaka nastopil že jutri.
Fotografija: Miran Gajšek je nazadnje delal na Mestni občini Celje kot vodja Oddelka za okolje, prostor in komunalo. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Miran Gajšek je nazadnje delal na Mestni občini Celje kot vodja Oddelka za okolje, prostor in komunalo. FOTO: Roman Šipić/Delo

Vlada je z jutrišnjim dnem na mesto državnega sekretarja v Ministrstvu za naravne vire in prostor imenovala Mirana Gajška, je sporočil urad vlade za komuniciranje.

Gajšek je po izobrazbi magister prostorskega in urbanističnega načrtovanja, na dosedanji poklicni poti je deloval na številnih področjih, povezanih s prostorskim načrtovanjem.

Med drugim je bil mladi raziskovalec na Urbanističnem inštitutu Republike Slovenije, kasneje pa zaposlen na Ministrstvu za okolje in prostor – Uradu RS za prostorsko planiranje, na Oddelku za regionalno prostorsko planiranje. Ob prelomu tisočletja je nastopil službo direktorja Zavoda za planiranje in izgradnjo Mestne občine Celje.

V nadaljevanju je bil načelnik Oddelka za urejanje okolja na Mestni občini Ljubljana. Nazadnje je delal na Mestni občini Celje kot vodja Oddelka za okolje, prostor in komunalo, še navaja Ukom.

Leta 2010 je v času vlade Boruta Pahorja veljal za enega od kandidatov za novega ministra za okolje in prostor. Na Delu smo o njem pisali tudi, ko je bil kot direktor celjskega zavoda za planiranje in izgradnjo pravnomočno obsojen na štiri mesece zapora pogojno s preizkusno dobo dveh let. Obsojen je bil namreč zaradi zlorabe uradnega položaja v nepremoženjsko korist tretje osebe s tem, ko je podjetju Gradbeništvo Božičnik izdal lažni potrdili, da je v celoti plačalo kupnino in komunalni prispevek za občinsko stavbno zemljišče ob Ljubljanski cesti v Celju, čeprav v resnici še ni poravnalo vseh obveznosti.

Leta 2013 je v Ljubljani sledila ovadba zaradi suma storitve več kaznivih dejanj pri prodaji zemljišč ob Vojkovi cesti.

Komentarji: