Mnoge prometne nesreče po vsej državi

Zaradi obilnega dežja po vsej državi tudi razmere v prometu zahtevajo večjo previdnost voznikov in ostalih udeležencev v prometu.
Fotografija: Dodatna previdnost in strpnost v prometu ne bosta odveč. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Dodatna previdnost in strpnost v prometu ne bosta odveč. FOTO: Jure Eržen/Delo

Ljubljana - Zadnji šolski dan je poleg otroških nasmehov prinesel tudi obilno deževje in precejšne ohladitve. Vremenske razmere so tudi povod za mnoge prometne nesreče, ki se dogajajo povsod po Sloveniji in zastoje, ki botrujejo dežnim kapljam.

Na prometno-informacijskem centru obveščajo, da je zaradi prometne nesreče zaprta glavna cesta Ljubljana - Litija, pri Dolu pri Ljubljani, prav tako je pri odcepu za Volče zaprta cesta Pivka - Kal - Divača, prehitevalni pas je zaprt na dolenjski avtocesti med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje - vzhod proti Ljubljani in v nasprotno smer pred priključkom Trebnje - zahod. Prometna nesreča se je zgodila tudi na štajerski avtocesti med cestninsko postajo Pesnica in Šentiljem proti Avstriji, kjer je trenutno zaprt vozni pas.

Zaprt je še vozni pas na ljubljanski južni obvoznici na razcepu Malence iz smeri Dolenjske proti Rudniku, prometni zastoji pa se pojavljajo tako v mestnih središčih in na vseh poteh do njih.Tudi na Hrvaškem pozivajo turiste, naj se dopustniki na pot namesto v petek raje odpravijo v soboto, saj težave z vremenom pričakujejo tudi pri naših južnih sosedih. Veter, nevihte in neurja naj bi v petek zajela večji del države, zato bo nevarno tudi na cestah. Trenutno ni daljšega čakanja na mejnih prehodih.
 

Popoldne bo dež ponehal


Danes dopoldne bo sicer oblačno s padavinami, tudi krajevnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. Na Primorskem bo dopoldne zapihala povečini zmerna burja. Sredi dneva in popoldne bo dež od severa ponehal, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji.

Komentarji: