Na čelu stroke Natalija Krajnc

Vršilka dolžnosti strokovne direktorice slovenjgraške bolnišnice bo največ eno leto.
Fotografija: Nova v. d. strokovna direktorica Natalija Krajnc je pediatrinja in specialistka otroške nevrologije. FOTO: KOR TV
Odpri galerijo
Nova v. d. strokovna direktorica Natalija Krajnc je pediatrinja in specialistka otroške nevrologije. FOTO: KOR TV

Svet zavoda splošne bolnišnice Slovenj Gradec je za vršilko dolžnosti strokovne direktorice imenoval pediatrinjo in specialistko otroške nevrologije Natalijo Krajnc. Imenovali so tudi novega predsednika sveta zavoda. Po odhodu Simona Jevšinka je ta položaj zasedel Ksandi Javornik.

Natalija Krajnc je po imenovanju najprej pohvalila delo nekdanje strokovne direktorice Jane Makuc in njene ekipe ter napovedala, da bodo še naprej sledili razvoju na vseh strokovnih področjih. Zavzela se je za sodelovanje in k temu povabila vse dosedanje predstojnike in vodje oddelkov. S petimi od sedemnajstih je direktor Janez Lavre že opravil pogovore in so nadaljnje sodelovanje obljubili, z drugimi bosta Lavre in Krajnčeva pogovore opravila v prihodnjih dneh. »Pričakujem njihovo podporo,« je izjavila Natalija Krajnc.

Direktor bolnišnice Janez Lavre verjame, da bo delala odgovorno, v skladu s strokovnimi usmeritvami in strategijo razvoja bolnišnice. »Pri izbiri me je prepričalo njeno dosedanje strokovno delo, poznavanje dela strokovnega sveta bolnišnice in prizadevanja za razvoj znanstveno raziskovalnega in pedagoškega dela,« je po izvolitvi Natalije Krajnc za vršilko dolžnosti strokovne direktorice izjavil Janez Lavre.
 

Nov tudi predsednik sveta zavoda


Natalija Krajnc je pred prihodom v slovenjgraško bolnišnico pred štirimi leti kar dvajset let delala na nevrološkem oddelku pediatrične klinike v Ljubljani. Tudi na Koroškem, kamor prihaja iz Velenja, se ukvarja z epilepsijo pri otrocih in mladostnikih, svoje delo na tem področju pa bi rada razširila tudi na odraslo populacijo.



Svet zavoda pa je včeraj dobil tudi novega predsednika. Po odhodu Simona Jevšinka je nov član sveta zavoda postal Ksandi Javornik, ki bo svet do izteka mandata letošnjo jesen tudi vodil. Ksandi Javornik je prepričan, da si mora svet zavoda prizadevati za čim boljše sodelovanje z vodstvom bolnišnice: »Tako svet zavoda, kot vodstvo bolnišnice morata odigrati vsak svojo vlogo in pri tem ustrezno sodelovati«.
 

Covid oddelek bodo preselili


V Slovenjgraški bolnišnici se je včeraj na covid oddelku zdravilo 20 pacientov, trije v enoti za intenzivno nego. Največji problem trenutno so bolniki, ki se v bolnišnico vračajo po obolelem covidu. »V teh primerih je obravnava pacientov zahtevnejša, trajanje hospitalizacije pa daljše. Večinoma gre za različne organske sisteme, ki so prizadeti, zato nujno potrebujemo dodatne posteljne kapacitete. Po dogovoru smo zmanjšali število covid postelj na internem oddelku. Intenzivno delamo na tem, da opremimo covid oddelek, ki bo dislociran in ne sredi internega oddelka,« je rekel Lavre. Covid oddelek bodo uredili v tretjem nadstropju starega kirurškega bloka. Ker v vseh sobah nimajo medicinskih plinov, predvsem kisika, bodo v ponedeljek začeli gradbena dela, v okviru katerih bodo poskrbeli na nadometno napeljavo. V bolnišnici ocenjujejo, da bodo dela končali v desetih dneh in potem preselili covid oddelek.

V slovenjgraški bolnišnici nadaljujejo tudi s cepljenjem zaposlenih. Dva odmerka je prejelo že 417 zaposlenih, 52 po enega, ostali pa na cepljenje še čakajo.

 

Preberite še:

Komentarji: