Tudi popoldne več kot dve uri čakanja na meji s Hrvaško

Na prehodu Obrežje osebna vozila za vstop v državo čakajo več kot dve uri, avtobusi pa tri ure. Večkilometrska kolona je še vedno tudi pred predorom Karavanke.
Fotografija: Na mejnih prehodih so že čakalne dobe. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Na mejnih prehodih so že čakalne dobe. FOTO: Leon Vidic/Delo

Drugo avgustovsko nedeljo so tudi popoldne na mejnih prehodih s Hrvaško podaljšane čakalne dobe. Na prehodu Obrežje osebna vozila za vstop v državo čakajo več kot dve uri, avtobusi pa tri ure. Večkilometrska kolona je še vedno tudi pred predorom Karavanke, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Jelšane, Vinica, Sočerga, Rogatec, Sečovlje, Dobovec, Dragonja, Starod, Metlika, Obrežje in Gruškovje.

Poleg Obrežja je daljša čakalna doba za vstop v državo na prehodih Metlika, kjer osebna vozila čakajo dve uri, Dobovec in Gruškovje, kjer čakajo od ene do dveh ur, ter Jelšane, kjer se čaka poldrugo uro. Za vstop v državo je na teh prehodih čakalna doba do 30 minut.

Še vedno je zaradi tehničnih težav na hrvaški strani zaprt mejni prehod Žuniči.

Zastoj pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji je dolg približno štiri kilometre. Za pot proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice vzhod/Lipce. Uvoz Jesenice vzhod je proti predoru zaprt. Predor zaradi varnosti v smeri proti Avstriji občasno zapirajo.
Gneča je tudi na cesti Tržič-Ljubelj, predor občasno zaradi varnosti zapirajo.

Zastoj je prav tako nastal pred delovno zaporo na štajerski avtocesti pred Dramljami v smeri proti Mariboru, kolona vozil je dolga dva kilometra.

Preden se dopravite na pot, preverite stanje na cestah. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Preden se dopravite na pot, preverite stanje na cestah. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Danes med 8. in 21. uro, na primorskih cestah med 8. in 22. uro, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi. Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani. Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Komentarji: