Na slovenskih cestah tudi danes močno povečan promet

Gneča bo predvsem na cestah od Avstrije proti Hrvaški in v obratni smeri ter proti turističnim središčem.
Fotografija: V prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo tudi na bolj obremenjeno ljubljansko obvoznico. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
V prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo tudi na bolj obremenjeno ljubljansko obvoznico. FOTO: Jože Suhadolnik

Ob vrhuncu poletne sezone je na slovenskih cestah močno povečan promet. Trenutno je gneča predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško, kjer so najdaljše čakalne dobe za vstop v Slovenijo do dve uri. Zastoji so tudi pred predorom Karavanke in na nekaterih cestah proti turističnim krajem. Še več prometa je pričakovati v ponedeljek.

Trenutno je gneča predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško, večinoma pri vstopu v Slovenijo. Daljše čakalne dobe za vstop v Slovenijo so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja in Gruškovje, kjer potniki čakajo od ene do dve uri. Pri izstopu iz države pa je trenutno najdaljša čakalna doba na Jelšanah, prav tako od ene do dveh ur. Sicer pa so večinoma na glavnih mejnih prehodih čakalne dobe od 30 minut do ene ure.

Pred predorom Karavanke se ponovno nabira zastoj. Trenutno je proti Avstriji zastoj dolg slaba dva kilometra. Tudi proti Sloveniji se predor Karavanke zapira zaradi zastojev na avstrijski strani.

Voznike opozarja, da je zdaj čas, ko se promet najbolj gosti, potem se lahko zgodi, da bo popoldne malce zatišja, nato pa se močno povečan promet spet pričakuje proti večeru.

Gneča na avtocesti. FOTO: Jože Suhadolnik
Gneča na avtocesti. FOTO: Jože Suhadolnik

Poleg tega so se v soboto začela pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim. Stekla bodo dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, zaradi česar bo oviran promet na območju razcepa Zadobrova, saj bo promet tekel po zožanih pasovih.

Zastoji so trenutno tudi na nekaterih glavnih in regionalnih cestah, in sicer na cesti Sečovlje-mejni prehod Sečovlje, Lucija-Strunjan, Jelšane-mejni prehod Jelšane in Lesce-Bled.

V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj vnaprej načrtujejo pot, poskrbijo za tehnično brezhibnost vozila, se pred potjo pozanimajo o stanju na cestah ter vozijo strpno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo.

Gneča na avtocesti. FOTO: Jože Suhadolnik
Gneča na avtocesti. FOTO: Jože Suhadolnik

Gneča na avtocesti. FOTO: Jože Suhadolnik
Gneča na avtocesti. FOTO: Jože Suhadolnik

Komentarji: