Na zadnji dan predčasnega glasovanja glasovalo 1,36 odstotka upravičencev

V vseh treh dneh predčasnega glasovanja je svoj glas oddalo 3,91 odstotka vseh volilnih upravičencev.
Fotografija: Okrajne volilne komisije a zdaj sporočajo zgolj podatke o volilni udeležbi na referendumu o noveli zakona o vladi. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
Okrajne volilne komisije a zdaj sporočajo zgolj podatke o volilni udeležbi na referendumu o noveli zakona o vladi. FOTO: Črt Piksi/Delo

Po podatkih okrajnih volilnih komisij se je v četrtek predčasnega glasovanja na treh zakonodajnih referendumih udeležilo 23.123 volivcev oziroma 1,36 odstotka vseh volilnih upravičencev. V vseh treh dneh predčasnega glasovanja je tako svoj glas oddalo 3,91 odstotka volilnih upravičencev.

V torek sta se predčasnega glasovanja udeležila 15.202 volivca, kar je 0,9 odstotka volilnih upravičencev, v sredo pa 28.016 volivcev, kar je 1,65 odstotka vseh.

image_alt
Drugi dan predčasnega glasovanja glasovalo 1,65 odstotka upravičencev

Na referendumu o vodah predčasno glasovalo 4,96 odstotka vseh upravičencev

Na referendumu o noveli zakona o vodah julija lani je prvi dan predčasnega glasovanja svoj glas oddalo 24.707 volivcev oziroma 1,45 odstotka volilnih upravičencev, drugi dan 30.113 oziroma 1,77 odstotka, zadnji dan pa 29.376 oziroma 1,73 odstotka volivcev. Skupaj je takrat na referendumu predčasno glasovalo 84.196 volivcev oziroma 4,96 odstotka vseh volilnih upravičencev.

Okrajne volilne komisije sicer za zdaj sporočajo zgolj podatke o volilni udeležbi na referendumu o noveli zakona o vladi. V nedeljo po zaprtju volišč pa se bodo podatki o volilni udeležbi objavljali za vsak referendum posebej, poleg sprememb zakona o vladi še za referenduma o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija in spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi.

V nedeljo, ko bo potekalo splošno glasovanje, bo po državi med 7. in 19. uro odprtih 2999 rednih volišč in 88 tako imenovanih volišč omnia.

Podatki o volilni udeležbi do 11. ure in do 16. ure, ki jih bo Državna volilna komisija na dan glasovanja sporočala javnosti, se bodo nanašali zgolj na volilno udeležbo na referendumu o noveli zakona o vladi. Po zaprtju volišč pa se bodo podatki o volilni udeležbi ugotavljali in objavljali za vsak referendum posebej.

Preberite še:

Komentarji: