Na zasavki vladajo izjemne razmere

Cesta med Zagorjem in Trbovljami bo aprila še zaprta, saj DRI na državni cesti še ni imela tako zahtevne geološke situacije.
Fotografija: Take situacije še niso imeli. FOTO: DRI
Odpri galerijo
Take situacije še niso imeli. FOTO: DRI

Trbovlje – S sanacijo skalnega podora na zasavki se zapleta. Z Direkcije za infrastrukturo sporočajo, da je zaradi »izjemno zahtevnih in nevarnih terenskih del« ne bodo odprli v začetku aprila, kot so nazadnje napovedali, temveč predvidevajo, da bo ob sedanji, upočasnjeni dinamiki del, cesta izmenično enosmerno prevozna predvidoma  po 20. aprilu.
 
Po dveh mesecih še ni mogoče napovedati, kdaj bo zasavka spet prevozna. FOTO: DRI
Po dveh mesecih še ni mogoče napovedati, kdaj bo zasavka spet prevozna. FOTO: DRI


»Soočamo se z izjemno zahtevno inženirsko geološko situacijo, kakršne na državnem cestnem omrežju še nismo imeli,« dodajajo. Temu primerni morajo biti tudi sanacijski ukrepi in tehnologija, in še posebej  varnostni ukrepi za delavce.
Brežino so v začetku marca dvakrat minirali; z miniranjem so odstranili prek tisoč kubičnih metrov materiala. Drobnejši  material so z nje odstranjevali tudi z vodnimi curki. Doslej so zvrtali prek 500 metrov vrtin, kar je četrtina načrtovanih. Dela so upočasnjena tudi zaradi materiala, ki se ves čas kruši z brežine.
 

Komentarji: