Nataša Pirc Musar slavila v 59 volilnih okrajih, Anže Logar v 29

Največjo prednost je novoizvoljena predsednica dosegla v volilni enoti Ljubljana Center.
Fotografija: INFOGRAFIKA: Delo
Odpri galerijo
INFOGRAFIKA: Delo

Slovenija je razdeljena na osem volilnih enot in Nataša Pirc Musar, novoizvoljena predsednica Republike Slovenije, je zmago slavila v šestih. Anže Logar je več glasov kot protikandidatka dobil v volilni enoti Ptuj, kjer je zanj glasovalo 52,31 odstotka udeležencev volitev, in volilni enoti Celje, kjer je dobil 50,56 odstotka glasov.

image_alt
Nataša Pirc Musar nikomur nič ni dolžna

Največjo prednost je novoizvoljena predsednica dosegla v volilni enoti Ljubljana Center, kjer je dobila 59,39 odstotka glasov. Podrobnejši pregled razdelitve glasov, torej po volilnih okrajih, kaže, da je Nataša Pirc Musar najbolj prepričljivo zmagala v Ljubljani, kjer je protikandidata premagala v prav vseh 14 volilnih okrajih; z največjo prednostjo v volilnem okraju Moste-Polje 2, kjer je prejela 73,02 odstotka glasov, v okraju Šiška 1 je zanjo glasovalo 72,46 odstotka udeležencev volitev, 71,04 odstotka pa v volilnem okraju Bežigrad 2. Osvojila je tudi vseh sedem mariborskih volilnih okrajev. Prepričljivo je slavila še na Obali, in sicer v volilnem okraju Koper 1 s 73,64 odstotka glasovi, v Izoli s 70,28 odstotka in Piranu s 65,53 odstotka, ter v Zasavju v volilnem okraju Hrastnik-Trbovlje z 72,02 odstotka prejetih glasov.

Anže Logar je v volilnem okraju Ribnica-Dobrepolje prejel 66,72 odstotka glasov, v volilnem okraju Škofja Loka 2 63,86 odstotka in v okraju Ivančna Gorica 62,97 odstotka. V volilnem okraju Ptuj 1 je prejel 61,73 odstotka in bil od izzivalke uspešnejši tudi v preostalih dveh ptujskih volilnih okrajih. Najbolj izenačena sta bila kandidata v volilni enoti Krško, kjer Anže Logar je prejel 50,18 odstotka glasov, Nataša Pirc Musar pa 49,82.

Preberite še:

Komentarji: