Neurje v Zagrebu poplavilo bolnišnice in fakultete

Zagrebški gasilci so med drugim vodo črpali iz poslopij zagrebškega kliničnega centra, klinike za pljučne bolezni in ekonomske fakultete.
Fotografija: Zagreb je zajelo močno neurje s točo. FOTO: CROPIX
Odpri galerijo
Zagreb je zajelo močno neurje s točo. FOTO: CROPIX

Zagreb - Zagreb je v sredo prizadelo močno neurje, ki je poplavilo številne kleti, med njimi tudi kleti bolnišnic in fakultete. Zagrebški gasilci so med drugim vodo črpali iz poslopij zagrebškega kliničnega centra, klinike za pljučne bolezni in ekonomske fakultete, so potrdili iz mestnega urada za upravljanje v nujnih primerih.


 

Voda je poplavila garaže v kliničnem centru


Sredino neurje je večinoma zajelo vzhodni del mesta in naselja ob vznožju Zagrebške gore, kjer je bilo poplavljenih približno 30 objektov. Močan naliv in toča sta bila preveliko breme za kanalizacijo v tem delu mesta.

Voda je poplavila najnižje ležeče garaže v kliničnem centru. Še več škode je nastalo v kliniki za pljučne bolezni na Jordanovcu, kjer so morali prekiniti operacije, saj je voda vdrla tudi v pritličje operacijskega dela poslopja. Poplavljeni so bili tudi kletni prostori, kuhinja in še nekatera poslopja na Jordanovcu.

Komentarji: