Obalno-kraška regija ponovno oranžna

Medtem ko je obalno-kraška statistična regija postala oranžna, je vlada med rumene uvrstila primorsko-notranjsko. Tam se s ponedeljkom odpirajo terase lokalov.
Fotografija: Piranska obala preden je bila obalno-kraška regija označena za rdečo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Piranska obala preden je bila obalno-kraška regija označena za rdečo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Vlada je na današnji seji sprejela nekatere spremembe ukrepov za zajezitev širjenja bolezni covid-19. Med drugim je sprejela odločitev, da se na območju celotne države dovoli organizacijo shodov z do desetimi udeleženci, obalno-kraška statistična regija pa od ponedeljka ne bo več rdeča, temveč oranžna. To pomeni, da bodo odpravljene omejitve gibanja med to in ostalimi regijami. 

Vlada je med t. i. rumene regije uvrstila primorsko-notranjsko regijo, kar pomeni, da se s ponedeljkom tudi tam sprošča gostinska dejavnost priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov. Spomnimo, rumeno barvo sta pred tem dosegli dve regiji, posavska in jugovzhodna Slovenija. 

image_alt
Del opozicije z ustavno obtožbo nad Janšo


Sprememba odloka s področja vzgoje in izobraževanja v glasbenih šolah poleg izvedbe individualnega pouka dovoljuje tudi pouk baleta in sodobnega plesa, pri tem pa morata biti med udeleženci zagotovljena vsaj dva metra medsebojne razdalje. 

V knjižnicah, muzejih oziroma galerijah, kjer po kriterijih predpisane kvadrature sicer ne bi bilo dovoljeno združevanje desetih končnih uporabnikov, je dovoljeno število končnih uporabnikov največ deset, če je med njimi mogoče zagotoviti medosebno razdaljo najmanj 1,5 metra. Izjema so osebe iz istega gospodinjstva. 

Prepoved gibanja med 21.00 in 6.00 ostaja v veljavi. 

Preberite še:

Komentarji: