O osrednjih akterjih evropskih volitev

»Francoski predsednik je včeraj napisal briljanten tekst, kjer pove vse, kar je potrebno povedati, a mu nič ne verjamem,« pravi Janez Markeš.
Fotografija: FOTO: Delo
Odpri galerijo
FOTO: Delo

Koga bi bilo za voliti na evropskih volitvah 2019, se sprašuje Delov komentator Janez Markeš. Nekatere slovenske stranke so že malce pohitele, z objavami nekaterih imen pa čakamo v tem vikendu, pripomni Ali Žerdin, ki se mu zdijo zanimiva dogajanja, ki se dotikajo slovenske levice.

»Francoski predsednik Emmanuel Macron je včeraj napisal briljanten tekst, kjer pove vse, kar je potrebno povedati, a mu nič ne verjamem,« pravi Markeš. »Papir prenese vse,« pa komentira Ali Žerdin.Treba je iti na volitve, ker nacionalizmi in populizmi resno ogrožajo Evropo, ki lahko razpade, potem bomo pa res lahek plen mednarodnih korporacij, meni Markeš.Ob pogledu na kandidatno listo Socialnih demokratov za evropske volitve se pojavlja občutek, kot da bi kandidati prišli iz PR-ovskih delavnic, na katerih niso jemali osnov politične filozofije.

Mesto nosilke na kandidatni listi Socialnih demokratov za evropske volitve si je prislužila Tanja Fajon. FOTO: Blaž Samec/delo
Mesto nosilke na kandidatni listi Socialnih demokratov za evropske volitve si je prislužila Tanja Fajon. FOTO: Blaž Samec/delo


***

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov internet@delo.si. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.

Preberite še:

Komentarji: