Odstopila direktorica Splošne bolnišnice Celje

Direktorica Splošne bolnišnice Celje Margareta Guček Zakošek iz stranke Konkretno je na seji sveta zavoda prebrala odstopno izjavo.
Fotografija: Margareta Guček Zakošek je na današnji seji sveta zavoda odstopila. FOTO: Kuralt Špela
Odpri galerijo
Margareta Guček Zakošek je na današnji seji sveta zavoda odstopila. FOTO: Kuralt Špela

Direktorica Splošne bolnišnice Celje Margareta Guček Zakošek (SMC, zdaj Konkretno) je na seji sveta zavoda odstopila. Kot je poročal portal Necenzurirano, je pod točko razno na presenečenje vseh prebrala odstopno izjavo.

Iz Splošne bolnišnice Celje so pravkar sporočili, da je Guček Zakoškova do imenovanja novega direktorja še pripravljena voditi bolnišnico. Predlagala pa je sporazumno prekinitev pogodbe med 1. in najkasneje 15. aprilom.

image_alt
Margareta Guček Zakošek bo spet direktorica bolnišnice

Guček Zakoškova je na mesto direktorice prišla februarja 2018, po skoraj tri leta trajajočih sodnih postopkih pa je moral svet zavoda o njej vnovič glasovati pred letom dni. Da je postala direktorica, so se morali v takratni SMC precej potruditi. Več sej sveta zavoda je odpadlo, neuradno, ker ni imela podpore, vlada pa je morala zamenjati tudi vse svoje predstavnike v svetu zavoda.

image_alt
Vlada menjala predstavnike v svetu zavoda

Po vsej tej drami z imenovanjem pred letom dni, je njen odstop tako še večje presenečenje. Kot je zapisala v odstopni izjavi, pa je dala soglasje k imenovanju februarja lani »zaradi epidemije, ki je bila v polnem razmahu na vrhuncu drugega vala, in ciljev, ki jih je bilo še potrebno doseči«. Zapisala je še, da bo kariero nadaljevala v zasebnem sektorju.

Kot je za Delo dejal predsednik sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje Matevž Jug, mora Guček Zakoškovo razrešiti vlada, potem bodo lahko začeli postopek izbire novega direktorja. Dodal je, da si želijo direktorja s polnimi pooblastili, niso naklonjeni, da bi imenovali vršilca dolžnosti.

image_alt
Celjska bolnišnica po več glasovanjih do vodstva

So pa včeraj za tri mesece podaljšali mandat vršilca dolžnosti strokovnega direktorja Radku Komadini, mandat mu sicer poteče 11. marca. Člani sveta zavoda so sicer letos imenovali za strokovnega direktorja Franca Vindišarja, ki se bo na to mesto vrnil, ko se mu bo iztekel mandat državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje. Vindišar, z Margareto Guček Zakošek se nista razumela, je bil edini kandidat za strokovnega direktorja.

Preberite še:

Komentarji: