Oddaji Arena in TV Dnevnik z »novimi« voditelji

Po odstopu urednice informativnega programa na 1. programu TV Slovenija in imenovanju nove vršilke dolžnosti sledijo prve spremembe.
Fotografija: Igor Pirkovič je nazadnje ta teden v Areni gostil Urško Klakočar Zupančič. FOTO: Zaslonski posnetek TV Slovenija
Odpri galerijo
Igor Pirkovič je nazadnje ta teden v Areni gostil Urško Klakočar Zupančič. FOTO: Zaslonski posnetek TV Slovenija

»Kot slišim, sem bil v ponedeljek zadnjič na ekranu. Pazite nase in hvala,« je najprej danes tvitnil Igor Pirkovič, ki je izmenjaje z Vido Petrovčič vodil tedensko oddajo Arena. Nekaj ur kasneje so s sporočilom za javnost to potrdili tudi na RTV Slovenija z napovedjo »osvežene pogovorne oddaje«, ki bo do konca leta usmerjena v temo odpravljanja posledic vremenskih katastrof. 

»Kje bodo prizadeti v uničujočih poplavah živeli v prihodnje? Kdo bo finančno pomagal ljudem v stiski? Kdaj se bo začela gradnja nadomestnih nastanitev in kdo bo do njih upravičen?« To so vprašanja, ki jih bodo sodeč po napovedi obravnavali v oddaji. Postavljali jih bodo strokovnjakom in predstavnikom pristojnih ustanov. 

Naslednjo, ki bo na prvem programu na sporedu v ponedeljek, 25. septembra, bosta vodila Elen Batista Štader in Jan Novak, urednica bo Vesna Pfeiffer.

Oddaja Arena je sicer nasledila termin oddaje Studio City, ki so jo ukinili po tem, ko je vodstvo prekinilo sodelovanje z njenim voditeljem Marcelom Štefančičem. Šef uprave Zvezdan Martić je za Mladino dejal, da je sam osebno takoj za to, da se ta oddaja vrne. »A to ni moja odločitev, to je odločitev novega direktorja ali direktorice TV Slovenija, urednikov, to je tudi odločitev Marcela Štefančiča in vse ekipe, ki je delala Studio City,« je navedel.

Za ukinitev ali uvedbo nove oddaje je na RTV Slovenija sicer potrebna sprememba programsko-produkcijskega načrta, kar je pričakovati po tem, ko bodo izbrani novi direktorji in nato tudi odgovorni uredniki.

TV Slovenija ima zdaj vršilca dolžnosti direktorja TV Slovenija, to je Andraž Pöschl, kot tudi vršilko dolžnosti informativnega programa 1. programa TV Slovenija – po odstopu Jadranke Rebernik je bila na to funkcijo v torek imenovana Polona Fijavž, čemur pa je pričakovano sledila zamenjava urednikov, ki jih je na ta mesta postavila Rebernikova in so bili vezani na njen mandat – na primer urednico uredništva Ksenijo Koren, ki je delala tudi kot svetovalka v kabinetu Janeza Janše, ko je ta vodil svojo drugo vlado, z Dejanom Ladiko.

Vršilka dolžnosti za uredništvo notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj je postala Nataša Rijavec Bartha, za zunanjepolitično redakcijo pa Marta Razboršek.

image_alt
Janševa medijska operativka v ponedeljek »prevzema« informativne oddaje

Prav tako so nastale menjave pri vodenju in urednikovanju TV Dnevnika, od koder se bo morala posloviti Valentina Plaskan, ki je na RTV Slovenija prestopila s Planet TV lani. Namesto nje pa naj bi se k vodenju vrnili Manica Janežič Ambrožič in Elen Batista Štader, ki so jo brez pogovora v času prejšnjega vodstva premestili v koprsko uredništvo.

Ali bosta vodenje nadaljevala Nejc Krevs in voditelj Odmevov Luka Svetina, za zdaj še ni znano.

Prav tako se menjave dogajajo pri vodenju in urednikovanju TV Dnevnika, od koder se bo morala posloviti Valentina Plaskan. FOTO: Črt Piksi/Delo
Prav tako se menjave dogajajo pri vodenju in urednikovanju TV Dnevnika, od koder se bo morala posloviti Valentina Plaskan. FOTO: Črt Piksi/Delo

Preberite še:

Komentarji: