Po imenovanju direktorja odstopil še en nadzornik Pošte Slovenije

Po neuradnih informacijah je odstopil Tomaž Kostanjevec. Poslovil naj bi se tudi iz nadzornega sveta MLM, vprašljiv je njegov položaj v javni agenciji Spirit.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Nadzorni svet Pošte Slovenije je pred dvema dnevoma imenoval novega generalnega direktorja Tomaža Kokota, ki nima zahtevanih petletnih izkušenj vodenja večje gospodarske družbe. Nadzorniki so bili glede te kadrovske odločitve razdeljeni, za imenovanje so bili štirje, proti pa tudi. Odločil je dvojni glas predsednika nadzornega sveta Ervina Renka. Tako Kokot kot Renko sta kader SDS.

image_alt
SDS na poti dokončnega prevzema Pošte Slovenije

Po glasovanju pa se je za odstop odločil Tomaž Kostanjevec, sicer direktor javne agencije Spirit, ki sodi v kvoto nekdanje SMC, zdaj stranke Konkretno. Kostanjevec se na naša vprašanja ni odzval, iz Pošte Slovenije pa so nam informacijo potrdili. »Tomaž Kostanjeviec je odstopil iz osebnih razlogov. Iz spoštovanja do zasebnosti, se v podrobnosti odstopa ne smemo, niti nimamo pravice vmešavati,« nam je sporočil Renko.

Kostanjevec je po naših informacija sicer eden od štirih, ki so imenovanje Kokota za polni mandat podprli. V Pošti Slovenije pa zanikajo špekulacije, da se je Kostanjevec - v zameno za podporo Kokotovega imenovanja - dogovoril za novo službo v sistemu Pošte Slovenije.

image_alt
Kar po domače z dokumenti

Kot smo pisali, je ob vsem dogajanju na Pošti Slovenije sporno že samo imenovanje Renka za njenega nadzornika, saj je v neskladju z veljavno zakonodajo. To pa pomeni, da bi lahko bili neveljavni tudi sklepi nadzornega sveta, pri katerih je sodeloval oziroma je imel odločilno vlogo.

Zaradi spornih potez vodstva sta sicer lani že odstopila dva nadzornika, saj nista želela prevzemati odgovornosti za dogajanje.

image_alt
Odstop kot opozorilo koaliciji

Kostanjevec je po naših informacijah odstopil tudi iz nadzornega sveta družbe MLM, vprašljiv pa naj bi bil tudi njegov položaj v vrhu javne agencije Spirit. Te spremembe naj bi bile posledica dogajanja znotraj stranke Konkretno oz. ohladitve njegovih odnosov z Zdravkom Počivalškom. 

Preberite še:

Komentarji: