Predstavitvena informacija

Pomagajte malim borcem in njihovim družinam

Podarite 1 % dohodnine Društvu Viljem Julijan in podprite programe pomoči otrokom z redkimi boleznimi.
Fotografija: Pomagajte malim borcem in njihovim družinam, da imajo lepše in bolj kakovostno življenje. FOTO: Mediavibre Kreativni Studio
Odpri galerijo
Pomagajte malim borcem in njihovim družinam, da imajo lepše in bolj kakovostno življenje. FOTO: Mediavibre Kreativni Studio

V Društvu Viljem Julijan – društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi – vas srčno vabimo, da nam podarite 1 % dohodnine, s čimer nimate prav nobenega stroška in je to za vas popolnoma brezplačno.

S tem boste podprli delovanje našega društva in naše srčne programe in projekte, s katerimi pomagamo otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam.

QR koda za nakazilo 
QR koda za nakazilo 

1 % dohodnine lahko Društvu Viljem Julijan lahko podari prav vsak prebivalec Slovenije, ki prejema kakršen koli osebni prejemek (plača, pokojnina, socialno nadomestilo itd.), ne glede na to, ali dohodnino doplača ali dobi vračilo. Torej donacija dela dohodnine ne vpliva na višino vašega vračila ali doplačila dohodnine. Se pravi, da z namenitvijo donacije od dohodnine niste v ničemer prikrajšani, saj gre drugače ta znesek samodejno v državni proračun.

Postopek je zelo enostaven in hiter, preprosto izpolnite ta spletni obrazec, ki ga lahko podpišete kar s prstom na telefonu ali računalniku: http://bit.ly/474nhqL

Vaš prispevek bomo namenili za izvajanje naših brezplačnih programov, projektov in drugih dejavnosti, s katerimi z vsem srcem pomagamo malim borcem in njihovim družinam. Če ste del dohodnine že oddali, je še vedno možnost, da svojo izbiro tudi spremenite in jo namenite našemu društvu.

Podprite društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi. FOTO: Mediavibre Kreativni Studio
Podprite društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi. FOTO: Mediavibre Kreativni Studio

Poslanstvo Društva Viljem Julijan je širjenje ozaveščenosti o redkih boleznih, pomoč in podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam, povezovanje družin otrok z redkimi boleznimi ter prizadevanje za izboljševanje stanja na področju redkih bolezni v Sloveniji. V Društvu Viljem Julijan izvajamo številne dejavnosti, s katerimi zagotavljamo pomoč in podporo malim borcem in njihovim najbližjim. Z našim dobrodelnim Skladom Viljem Julijan jim podarjamo tudi denarne in materialne donacije – do zdaj smo jim podarili že več kot 1.288.684 €, s projektom Srčne zgodbe in velikim dobrodelnim koncertom Viljem Julijan širimo ozaveščenost o redkih boleznih, v okviru naše Pisarne za redke bolezni staršem omogočamo brezplačno pomoč, podporo, svetovanje in informiranje, s projektom Upanje za male borce za otroke iščemo možnosti zdravljenja v tujini, s projektom Božiček za male borce otrokom z redkimi boleznimi v božičnem času omogočimo posebno darilo, skozi naše zagovorniške aktivnosti rešujemo problematiko na področju redkih bolezni itd.

Z našimi prizadevanji pomagamo malim borcem in njihovim družinam, da imajo lepše in bolj kakovostno življenje, hkrati pa smo močno prispevali k večjemu zavedanju o redkih boleznih in njihovi problematiki. Izborili smo tudi povišanje nadomestila za izgubljen dohodek za starše hudo bolnih otrok, ki morajo zaradi zdravstvenega stanja otroka ostati doma in ne morejo hoditi v službo, uspelo pa nam je tudi, da se bo razširil program testiranja novorojenčkov za redke prirojene bolezni.


Naročnik oglasne vsebine je Društvo Viljem Julijan.