Popovičeva mora Mandariću plačati skoraj milijon evrov

Obtožena je zatrjevala, da je skoraj pol milijona evrov ona posodila Mandariću, in sicer doma v spalnici.
Fotografija: Novinarska konferenca lani oktobra, na kateri je Milan Mandarić (levo) podal izjavo ob odhodu iz kluba, novi lastnik Olimpije je Adam Delius. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Novinarska konferenca lani oktobra, na kateri je Milan Mandarić (levo) podal izjavo ob odhodu iz kluba, novi lastnik Olimpije je Adam Delius. FOTO: Leon Vidic/Delo

Mama nekdanjega koprskega župana Solza Popovič mora podjetju MM investicije vrniti 485.000 evrov z obrestmi, je, kot je poročala TV Slovenija, odločilo ljubljansko višje sodišče. Toženi stranki ni uspelo dokazati, da je denar izplačala v gotovini. Sodba je pravnomočna, plačilni rok se izteka, začel se je izvršilni postopek.

Lastnik podjetja MM investicije Milan Mandarić je sodišču izpovedal, da je leta 2007 nakazal skoraj 1,5 milijona evrov mami takratnega koprskega župana Borisa Popoviča. S slednjim je srbsko-ameriški poslovnež v tistem času sodeloval pri vodenju koprskega nogometnega kluba. S pomočjo posojila je Solza Popovič odkupila štiri gostinske lokale v Žusterni, denarja pa ni vrnila, zato jo je tožil.

V zvezi s prvimi 950.000 evri domnevnega posojila je tožba zastarala. Višje sodišče pa je pravnomočno odločilo glede 485.000 evrov, ki jih je Mandarić posodil Popovičevi nekaj mesecev kasneje, poroča TV Slovenija. Zamudne obresti so po 15 letih skoraj enake glavnici. Skupni dolg je tako 960.000 evrov.

image_alt
Zbogom Mandarićeva Olimpija, dober dan Deliusova

Popovičeva je zatrjevala, da je omenjenih 485.000 evrov ona posodila Mandariću, in sicer doma v spalnici, v bankovcih po 500 evrov. Da bi pri vračilu dolga lahko utemeljili nakazilo na račun Popovičeve, naj bi ga prikazali kot Mandarićevo posojilo. Pogodba o tem naj bi bila fiktivna.

Višje sodišče je po navedbah Televizije Slovenija ugotovilo, da Popovičeva svojih trditev ni dokazala. Tožena stranka se sicer niti ni udeleževala obravnav, kot glavne dokaze pa je predstavila izjave družinskih članov.

Posojilo je bilo zavarovano s hipoteko, čeprav naj bi bilo po trditvah dolžnikov fiktivno. Mandarič lahko zato zahteva prodajo lokala Snack Bar v Žusterni na dražbi.

Preberite še:

Komentarji: