Poziv s TV Slovenija: Programski svet naj zavrne predlog, ki je na mizi

Programski svet naj zavrne predlog programsko-produkcijskega načrta za prihodnje leto (PPN 2022), poziva Kolektiv informativnega programa TV Slovenija.
Fotografija: Vodstvo RTV Slovenija ni prisluhnilo pripombam Kolektiva uredništva Informativnega programa TV Slovenija. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Vodstvo RTV Slovenija ni prisluhnilo pripombam Kolektiva uredništva Informativnega programa TV Slovenija. FOTO: Blažž Samec/Delo

»Vodstvo RTV Slovenija kljub našim iskrenim in dobronamernim opozorilom na nerealno pripravo predloga PPN 2022 (v delu, ki se navezuje na Informativni program TV Slovenija, in širšo shemo SLO 1 in SLO 2) in pozivom k popravkom z nekaterimi minimalnimi spremembami vztraja pri predlaganem načrtu,« sporoča kolektiv Informativnega programa TV Slovenija, ki je nanj pred tem že pripravil argumentiran odziv.

A zdaj sporočajo, da razlogi za množičen in odklonilen odziv kolektiva na predlog ostajajo. Ker še vedno menijo, da je načrt zastavljen nerealno in je produkcijsko neizvedljiv ter vodi k osiromašenju naše ponudbe, zniževanju standardov in krnitvi poslanstva javne televizije, pozivajo članice in člane programskega sveta RTV Slovenija, da tak predlog PPN 2022 zavrnejo, še posebej ker v tej obliki v ničemer ne naslavlja ključnih problemov, ki jih vodstvo TV in RTV Slovenija največkrat izpostavlja: padca gledanosti programov ter finančne stiske ustanove. Še manj pa je po njihovih besedah zagotovilo, da bo njihovo delo lahko kakovostnejše in ustreznejše poslanstvu RTV Slovenija na področju informiranja domače in tuje javnosti.

image_alt
Rezi na TV Slovenija bi lahko bili tudi (politično) interesni

Kolektiv uredništva Informativnega programa TV Slovenija je – kot so sporočili – programske svetnike pozval k temeljitemu premisleku o PPN2022, poziv je podpisalo več kot 90 odstotkov zaposlenih v Informativnem programu, podporo so nam izrazili tudi številni drugi zaposleni na RTV.

O predlogu PPN 2022, zaradi katerega so odstopili odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija Manica Janežič Ambrožič in še trije uredniki na TV Slovenija, bo programski svet predvidoma odločal prihodnji ponedeljek.

Na RTV Slovenija, ki jo vodi Andrej Grah Whatmough, izvoljen predvsem s podporo koaliciji naklonjenih programskih svetnikov, so doslej odgovarjali le, da razprava o predlogu programsko-produkcijskega načrta za leto 2022 še poteka.

Preberite še:

Komentarji: