Praznični vikend se bo poznal tudi na cestah

Gnečo pričakujte od Avstrije in Italije proti meji s Hrvaško.
Fotografija: FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Prihajajoči konec tedna kristjani praznujejo veliko noč, kar tudi pomeni, da bodo to zelo obremenjeni dnevi na naših cestah. Povečan promet se pričakuje že v četrtek popoldne, in sicer od Avstrije in Italije proti Hrvaški, prav tako bo povečan promet tovornih vozil. Gneča bo na cestah proti Hrvaški tudi v petek, napovedujejo na spletnem portalu Prometno-informacijskega centra.

Svoje lahko dodajo še številne prometne zapore, kakor se je izkazalo tudi ta konec tedna.

Na Darsu so poudarili, da se nekaterih delovišč ne da odstraniti niti začasno. »Na obstoječih deloviščih potekajo obsežnejša in dolgotrajnejša dela obnove vozišč in/ali odstranitve in preureditve cestninskih postaj – teh delovnih zapor tudi ni mogoče začasno odstraniti. Bo pa med prihajajočimi prazniki promet na prometno bolj obremenjenih odsekih urejen po dveh začasnih prometnih pasovih v vsako smer vožnje: torej po dveh začasnih prometnih pasovih bo urejen na območju viadukta Ravbarkomanda na primorski avtocesti, na odseku štajerske avtoceste med Šentrupertom in Vranskim ter na območju cestninske postaje Videž (pri Kozini) na primorski avtocesti.«

Po enem pasu v vsako smer je promet urejen (in bo tudi med prazniki) na odseku dolenjske avtoceste med Dobruško vasjo in Drnovim ter na delu vipavske hitre ceste med Nanosom in Vipavo, so še navedli na Darsu.

Komentarji: