Predstavitvena informacija

Priporočila Pošte Slovenije za varno spletno nakupovanje v epidemiji

Pri spletnem nakupovanju uporabljajte brezkontaktne storitve
Fotografija: Nova oblika - brez dotika Foto Pošta Slovenije
Odpri galerijo
Nova oblika - brez dotika Foto Pošta Slovenije

Razglasitev epidemije nas je znova postavila pred nove poslovne izzive, vendar se tokrat ne srečujemo z neznanimi okoliščinami. Sodelovanje bo tudi zdaj ključ do uspešne, varne in hitre dostave.
V drugem valu epidemije bomo zaradi lažje in predvsem varne dostave na Pošti Slovenije izvajali ukrepe, s katerimi bomo zagotovili nemoteno in varno dostavo pošiljk ter hkrati zmanjšali možnost okužbe za naše zaposlene.
Za preprečevanje možnosti okužbe pri vročanju pošiljk bomo seveda potrebovali tudi vašo pomoč za zagotavljanje varne dostave. Več informacij o varnem vročanju najdete na naši spletni strani.

Svetujemo:

1. Izogibajte se plačevanju po povzetju in tako minimalizirajte stike z dostavljavci in gotovino. Prejemniki paketov uporabite za plačilo blaga direktne načine plačila spletnim trgovcem (s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami).
 
2. Če se plačilu po povzetju ni mogoče izogniti, prevzemamo odkupne zneske brez fizičnega stika (plačilo po povzetju z gotovino ali prek POS-terminala), če pismonoša oceni, da bo lahko vročil paket na način, opisan v nadaljevanju:
•          denar (če in kjer obstaja možnost) odložite na ustrezno mesto (npr. okenska polica, steber ograje ...);
•          umaknite se na priporočeno razdaljo (vsaj 1,5 m), da ga lahko pismonoša prevzame;
•          pripravite (če je seveda možno) točen znesek, da se izognemo nepotrebnemu dodatnemu ravnanju z gotovino.
 
3. Pakete prevzemajte pred vrati. Primopredaja paketov torej poteka izključno na prostem (pred hišo, blokom). Zagotovite priporočeno razdaljo (vsaj 1,5 m), ko se pismonoša umakne, varno prevzemite paket.
 
Za prevzem paketov lahko uporabite tudi paketomate in paketnike Direct4me (če in kjer obstaja možnost). 
Pred vročitvijo se lahko za nekatere pakete (če in kjer obstaja možnost) dogovorite za brezkontaktno vročitev na način, da pismonoša odloži paket na primerno dogovorjeno mesto (npr. okenska polica, pred hišo, pred blokom, pri lopi …).
Vse druge pošiljke vročamo brez fizičnega stika ob upoštevanju priporočene razdalje (vsaj 1,5 m).
Nova oblika - brez dotika Foto Pošta Slovenije
Nova oblika - brez dotika Foto Pošta Slovenije