Priznanje za kolektivno prostovoljsko delu projektu Božiček za en dan

Na zaključni prireditvi natečaja, ki ga je že šestnajstič pripravil Mladinski svet Slovenije, so podelili priznanja izbranim prostovoljcem in prostovoljskim projektom.
Fotografija:  V natečaj je letos prispelo 219 prijav, od tega 171 za posameznike in 48 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke. FOTO: Matej Pušnik
Odpri galerijo
 V natečaj je letos prispelo 219 prijav, od tega 171 za posameznike in 48 za projekte. Podelili so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke. FOTO: Matej Pušnik

Ljubljana - Ključno priznanje za kolektivno prostovoljsko delo je prejel Zavod 364 za projekt Božiček za en dan, so sporočili organizatorji.
 

Mladi Naj prostovoljci


Naj prostovoljec do 19 let je postal Urban Lečnik Spaić iz Ljubljane, »izjemno dejaven mladostnik, ki izkazuje visoko raven vodstvenih in organizacijskih sposobnosti, ki jih nesebično uporablja za motiviranje vrstnikov in dejavnosti v lokalni skupnosti«, so zapisali v obrazložitvi. Naj prostovoljka v skupini do 19 let je postala Brina Gaber iz Škofje vasi, soorganizatorka dejavnosti za otroke.V starostni skupini od 20 do 29 let je Naj prostovoljec postal Ajet Kevrić iz Velenja. Kevrić je igralec, ki samoiniciativno pripravlja aktivnosti, s katerimi prispeva h kvaliteti življenja ljudi s posebnimi potrebami. Naj prostovoljka v isti starostni skupini je postala Maja Maraž iz Kopra, angažirana na področju socialnega varstva, pri delu z otroki, njihovimi starši in starostniki.V skupini prostovoljcev, starih 30 let ali več, je Naj prostovoljec postal Zvonimir Kolenc iz Vač. Prostovoljec je redno aktiven predvsem na področju izobraževanja in razvedrilnih aktivnosti za otroke ter ohranjanja kulturne dediščine. V isti starostni skupini je Naj prostovoljka postala Hasnija Dugonjić z Jesenic. Prostovoljka je ena najaktivnejših pri projektu, ki je namenjen dvigu zaposljivosti ranljivih skupin, sodeluje pri vodenju dnevnega centra in izvaja delavnice za otroke.


 

Oh ta ljubezen naj mladinski projekt


Naj mladinska voditeljica je postala Petra Sadar iz Ljubljane. Njene aktivnosti zajemajo umetniško udejstvovanje, animacijo, vodenje skupin in vodenje animatorjev. Naj mladinski projekt pa je postal projekt Oh ta ljubezen v izvedbi Društva študentov psihologije Maribor. Gre za odgovor na večkrat izpostavljeno potrebo po ustreznem informiranju mladostnikov o temah, kot so partnerski odnosi in spolnost, so še zapisali organizatorji.

Komentarji: