Proti Obali do ponedeljka pričakovati povečan promet

Na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane, Petrina, Metlika, Dobovec in Gruškovje so čakalne dobe.
Fotografija: FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Roman Šipić/Delo

Na cestah proti Obali in na mejnih prehodih s Hrvaško je vse do ponedeljka pričakovati močno povečan promet, opozarja Prometno-informacijski center za državne ceste. Na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane, Petrina, Metlika, Dobovec in Gruškovje so čakalne dobe. Na Gruškovju za vstop v državo čakajo od ene do dveh ur.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj dolg dva kilometra na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Za Kranjsko Goro je možen izvoz Jesenice vzhod. Zastoji so tudi na mariborski vzhodni obvoznici med Dragučovo in krožiščem Pesnica proti Šentilju in na cestah Seča-MP Sečovlje in Šmarje-Dragonja. Zaradi gašenja požara je zaprta Grajska cesta v Loki pri Mengšu.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane in Gruškovje. Čakalna doba je za osebna vozila na mejnem prehodu Gruškovje pri vstopu v državo od ene do dveh ur, pri izstopu iz države pa do 30 minut, na mejnem prehodu Dragonja in Jelšane je čakalna doba pri izstopu iz države do 30 minut, na mejnem prehodu Starod pa je čakalna doba pri vstopu v državo do 30 minut, na mejnem prehodu Sečovlje pa je čakalna doba pri izstopu iz države do ene ure.

Vse do ponedeljka pričakujejo močno povečan promet na cestah proti Primorski in na mejnih prehodih s Hrvaško. Center poziva k vožnji s primerno varnostno razdaljo, v zastojih pa k oblikovanju reševalnega pasu. Zastoji so mogoči danes in jutri proti obali in Hrvaški ter tudi v nasprotni smeri.

Do 28. junija bosta na primorski avtocesti zaprta priključek Fernetiči in prehitevalni pas med Sežano zahod in Fernetiči proti Italiji. Obvoz proti Italiji je preko priključka Sežana zahod, tudi za vozila brez vinjete. V Ljubljani bo zaprta Bleiweisova cesta, med Šubičevo ulico in Celovško cesto, do nedelje, 26. 6., do 16. ure. Cesta Bled-Bohinj bo na Bledu zaprta nocoj med 20.50 in 21.10 ter med 21.20 in 22.20.  Na primorski avtocesti od Ljubljane proti Logatcu pa je promet upočasnjen.

Preberite še:

Komentarji: