Prvak SMC je prevzel retoriko Janeza Janše

Nastop Zdravka Počivalška na novinarski konferenci prvakov koalicijskih strank močno odmeva. Zbrali smo nekaj komentarjev.
Fotografija: Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo, podpredsednik vlade in prvak SMC je včeraj marsikoga presenetil s svojimi besedami FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo, podpredsednik vlade in prvak SMC je včeraj marsikoga presenetil s svojimi besedami FOTO: Voranc Vogel

Sebastjan Jeretič, medijski svetovalec Zdravka Počivalška, pravi, da je minister snel rokavico in povedal, kaj mu leži na duši.

Izhodišča za nastop pa da si je napisal sam ter da nikakor ni šlo za načrtovano preusmerjanje pozornosti od temeljne odločitve, to je umika glasovanja o zakonu o demografskem skladu ter dokončnem padcu zakona o nalezljivih boleznih. 

image_alt
Državni zbor ni vnovič potrdil novele zakona o nalezljivih boleznih


Zdravko Počivalšek je tako postal »prva pest janšizma v državi«, je zapisal eden od komentatorjev.

Spomnimo, kaj je povedal gospodarski minister o sovražnem medijskem kontekstu in stricih iz ozadja:

»... Pričakoval bi minimum korektnosti; napačno prevajanje izjav visokih evropskih predstavnikov na javni RTV je umazano in nekorektno početje … Naučil sem se delati v tako sovražnem medijskem kontekstu. Različne medijske lutke sledijo destruktivnosti znanega dobrega igralca tetrisa (pri tem je mislil na Gregorja Golobiča, nekdanjega politika LDS in Zares, o njegovem obvladanju igrice je pisal tudi nekdanji član stranke Edvard Oven v svoji knjigi Napetost med videzom in resnico, op.p).

Oven o igralcu tetrisa FOTO: Suzana Kos
Oven o igralcu tetrisa FOTO: Suzana Kos


Gregor Golobič se nam ni oglasil za komentar svoje domnevne vloge.

Prvak SMC pa je včeraj napadel še nekoga:

»Rumenokljuni črni ptič (nekdanji kriminalist in predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos, op.p. ) se prek svojih omrežij v organih pregona trudi še naprej fabricirati in izmišljati razne dokaze, a mi bomo nadaljevali z izvajanjem koalicijske pogodbe. Ne glede na medijski prikaz stvari je dejstvo, da smo pri operativosti, predvsem pri ekonomsko razvojni politiki, dosegli izjemne rezultate, in to ne glede na epidemijo. Človeško pa je, da me ob naših dosežkih žalosti, ker nekateri ne znajo pohvaliti ničesar in ker v državi prevladuje pljuvanje vsega, kar ta vlada naredi,« je dejal Počivalšek.

Drago Kos FOTO: Arhiv Dela
Drago Kos FOTO: Arhiv Dela



Odzivi na Počivalška na tviterju so bili predvsem negativni:








Kako pa obrat v retoriki v smeri SDS vidi politična komentatorja?


Pavel Gantar   FOTO: Roman Šipić
Pavel Gantar   FOTO: Roman Šipić


Rok Čakš FOTO: Rok Rakun
Rok Čakš FOTO: Rok Rakun

 

Komentarji: