Repnik imenovan za direktorja agencije za raziskovalno dejavnost

Na seji je vlada imenovala novega direktorja agencije za raziskovalno dejavnost in vršilca dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje.
Fotografija: Javna agencija za raziskovalno dejavnost je dobila novega direktorja. FOTO: Aleš Černivec
Odpri galerijo
Javna agencija za raziskovalno dejavnost je dobila novega direktorja. FOTO: Aleš Černivec

Vlada je na današnji dopisni seji imenovala Roberta Repnika za direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS, in sicer za mandatno dobo petih let. Za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje pa je vlada imenovala Andreja Špengo.

Repnik, ki ga je vlada imenovala za direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost, je izredni profesor za fiziko na Fakulteti za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru. Na področju raziskovalnega dela se ukvarja s področjem fizike tekočih kristalov in didaktike fizike, so v vladi zapisali v sporočilu za javnost.

Vlada pa je na današnji seji s položaja vršilke dolžnosti generalne sekretarke ministrstva za pravosodje z 2. novembrom razrešila Lilijano Kodrič. S 3. novembrom je na položaj vršilca dolžnosti generalnega sekretarja imenovala Špengo, in sicer do imenovanja generalnega sekretarja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

Špenga je v obdobju od 2014 do 2018 opravljal funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve, zatem pa je karierno pot nadaljeval na ministrstvu za obrambo. Od leta 2019 je zaposlen v SODO, sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo.

Preberite še:

Komentarji: