Sedem tisoč prijav za 350 delovnih mest

Švedski pohištveni gigant datuma odprtja trgovine pri nas še ne razkriva.
Fotografija: Objekt je na zunaj že zgrajen, Ikeo čakajo še zaključna dela v notranjosti stavbe. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Objekt je na zunaj že zgrajen, Ikeo čakajo še zaključna dela v notranjosti stavbe. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Ljubljana – Švedski pohištveni gigant Ikea bo v Sloveniji zaposlil 350 novih sodelavcev. Podpisovanje pogodb že poteka, prav tako uvajanje novih sodelavcev. Na razpisana prosta delovna mesta za dvanajst različnih profilov so prejeli več kot sedem tisoč prošenj. 

V družbi Ikea JV Evropa s sedežem v Beogradu pojasnjujejo, da je izkazan interes za zaposlitev v njihovem podjetju v skladu s pričakovanji glede na slovenski trg delovne sile. »Zanimanje in dejanski odziv kandidatov kažeta, da je Ikea v Sloveniji že danes prepoznana kot zaželen delodajalec,« povedo v družbi Ikea.  
 

O otvoritvi še nič


Kdaj bodo trgovino odprli, še ne razkrivajo. Pravijo, da bodo datum, takoj ko bo znan, delili z javnostjo. Neuradno naj bi se to zgodilo marca. V družbi sicer pojasnjujejo, da gradnja napreduje po pričakovanjih. »Epidemiološke razmere, nastale zaradi pojava novega koronavirusa, niso pomembno vplivale na potek gradnje, so pa od nas zahtevale še dodatno pozornost pri zagotavljanju varnosti in zdravja naših zaposlenih ter vseh, ki sodelujejo pri projektu. Vse od začetka pandemije covid-19 smo natančno upoštevali navodila ustreznih slovenskih organov in Svetovne zdravstvene organizacije, da bi preprečili širjenje koronavirusa in zagotovili varno delovno okolje. Tako ves čas ravnamo v skladu z vsemi epidemiološkimi ukrepi, vključno s socialnim distanciranjem, nošenjem zaščitne opreme in strogim nadzorom nad številom ljudi, ki so v določenem trenutku prisotni,« povedo v Ikei. 
 

Zaključna dela v notranjosti


Objekt je na območju BTC že nekaj časa zgrajen, opraviti morajo še nekaj zaključnih del v notranjosti stavbe. »Čaka nas še vzpostavitev potrebnih sistemov, postavitev komercialnega dela trgovine in dobava blaga,« so povedali v družbi. 



Z izbiro novih sodelavec so začeli septembra in sicer za različna področja: prodaja, logistika, prehrana, odnosi s kupci in podpora kupcem. »Skozi celoten proces je epidemiološka situacija od nas zahtevala določeno stopnjo prilagajanja – socialno distanciranje, uporaba zaščitne opreme in strog nadzor nad številom ljudi, ki so bili v določenem trenutku prisotni. Zadnji razgovori in končni izbor naših novih sodelavcev pa so v celoti potekali preko spleta. V tem trenutku novih razpisov za delovna mesta in novih zaposlitev ne načrtujemo.«

Temeljni kamen za naložbi, vredno 90 milijonov evrov, so predstavniki Ikee položili lani sredi oktobra. 

Preberite še:

 

Preberite še:

Komentarji: