Stavkovni odbor poziva direktorja RTV naj ne ovira in preprečuje stavke

Odbor protestira proti poskusom direktorja, da bi krivdo za krizo uredniške avtonomije naprtili sindikalni pogajalski skupini.
Fotografija: Stavka je napovedana za 20. junij med 14. in 23. uro v programih RTV Slovenija. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Stavka je napovedana za 20. junij med 14. in 23. uro v programih RTV Slovenija. FOTO: Voranc Vogel/Delo

»Stavkovni odbor novinarskih sindikatov RTV Slovenija je danes na generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha v zvezi z nadaljevanjem novinarske stavke, napovedane za 20. junij med 14. in 23. uro v programih RTV Slovenija, naslovil poziv k sodelovanju in da nemudoma preneha zavajati javnost ter zaposlene, jih ustrahovati ter sejati nered v ustanovi, ki jo vodi,« so v javnem pozivu generalnemu direktorju RTV Slovenija Andreju Grahu Whatmoughu sporočili iz stavkovnega odbora.

image_alt
Danes stavka, politični boj bi lahko trajal do februarja

Odbor v pozivu nadaljuje, da odločno protestirajo proti poskusom generalnega direktorja, da bi krivdo za razpadanje kadrovske in organizacijske strukture Informativnega programa TV Slovenija in krizo uredniške avtonomije naprtili sindikalni pogajalski skupini. V tej luči znova poudarjajo, da je za reševanje nevzdržnih razmer v Informativnem programu TVS odgovoren izključno direktor RTV Slovenija ne glede na potek pogajanj o stavkovnih zahtevah. Kot še pišejo je »prav njegovo sprenevedanje v pogajanjih pa je stavkovni odbor prepričalo v odločitev za nadaljevanje stavkovnih aktivnosti«.

Preberite še:

Komentarji: